Antalya’da kaybolan turistler bulundu!

Kemer ilçesinde Likya Yolu yürüyüşü sırasında kaybolan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşı, helikopterle Kemer ilçesine getirildi.

Antalya’da kaybolan turistler bulundu!

Kemer ilçesinde Likya Yolu yürüyüşü sırasında kaybolan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşı, helikopterle Kemer ilçesine getirildi.

Göynük Mahallesi Likya Yolu’nda doğa yürüyüşü sırasında kaybolan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşı, yerleri belirlendikten sonra helikopterle bulundukları yerden alındı.

Daha sonra Kemer Ayışığı Plajı’na getirilen İngiltere vatandaşı Davit Alan Mackie’nin (22) ile Hollanda vatandaşları Marije De Groot ve Friso Anne Antoney De Vries, aileleri ile buluştu, sarılarak hasret giderdi.

Hollanda vatandaşlarından biri, helikopterden sedye ile alındı. İlk müdahale alandaki ambulansta yapılan Mackie, De Groot ve De Vries, daha sonra Kemer Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

“Hiçbir sağlık problemleri yok”

Kemer Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmarı Dr. Levent Mumbuç, Göynük Kanyonu’nda kaybolduktan sonra bulunan bir İngiliz, 2 Hollandalı gencin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Mumbuç, hastanenin acil servisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gencin de müşahede altında tutulduğunu belirtti. Gençlerin kendileriyle iletişim kurduğunu, oldukça mutlu olduklarını dile getiren Mumbuç, “Hiçbir sağlık problemleri yok. Vücutlarında herhangi bir kesi ya da darp bulunmuyor” dedi. 

Gençlerin bir süre daha hastanede tedavi altında kalacaklarını bildiren Mumbuç, şöyle konuştu:

“3 gün boyunca nehir suyu içerek sağlıklı kalmışlar. Çeşitli böcekler ve küçük meyvelerle beslenmişler. Bunlar, onlar adına olumlu sonuçlar vermiş. Soğuk havada geceleri birbirlerine sarılarak ısılarından faydalanmışlar. Hayatta kalmayı başarmışlar. Kaslarında zayıflama ve halsizlikleri var.”

AFAD operasyon hakkında bilgi verdi

Antalya’da kaybolan turistlerin bulunması için AFAD koordinasyonunda yürütülen operasyonda, 88 kişilik ekibin yanı sıra 7 arama kurtarma köpeği ve 2 helikopterin görev aldığı bildirildi.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, Kemer içesi Likya Yolu yürüyüşü sırasında 14 Ocak’ta kaybolan 1 İngiliz ve 2 Hollandalı’yı arama kurtarma çalışmaları sırasında AFAD termal kameralı helikopterle kayıp kişilerin bulunabileceği muhtemel bölgeler belirlendi.

Ekipler, 112 çağrı servisine yapılan imdat çağrısı sinyallerini de kullanarak kayıp öğrencilere ulaştı. Bu yöntem, arama kurtarma ve risk azaltmada teknolojik dönüşümü gerçekleştiren AFAD’ın bu yöndeki çalışmalarının somut bir sonucu oldu.

Öte yandan AFAD, arama çalışmalarında taranan alanların ve kayıp kişilerin bulunduğu yerin haritasını yayınladı.

Aileler, Türk yetkililere teşekkür etti

Kemer ilçesinde Likya yolu yürüyüşü sırasında kaybolanlardan İngiliz David James Alan Mackie’nin babası Christopher Mackie, Türk yetkililere gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür etti. 

Anne Alison ile hastane önünde açıklamada bulunan Christopher Mackie, çocukları bulmak için yetkililerin büyük bir çaba gösterdiğini söyledi. Oğlunu karşısında gördüğünde çok mutlu olduğunu dile getiren Mackie, “Türk yetkililere çocuklarımız için gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür ediyoruz. Onlara her zaman bizim için yaptıkları için minnettar olacağız” dedi. 

Oğluyla en son 10 gün kadar önce görüştüğünü ifade eden Mackie, “O zaman oğlum İstanbul’daydı. Antalya’ya yürüyüşe gideceğini söylemişti. Böyle bir olayla karşılaşacağımızı tahmin etmiyordum ama şimdi çok mutluyum” diye konuştu. 

Hollandalı Friso Anne Antoney de Vries’in annesi Annehe de Vries de Bout ise Türk yetkililerin kendilerine büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Bu kadar kişinin çocuklarıyla ilgileneceğini tahmin etmediklerini anlatan Bout, “Çocuklarımızı heyecanla bekledik. Tek düşündüğümüz helikopterin gelmesiydi. Çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Marije de Groot’un annesi Gonnie Van Kranenburg ise çocuğunu sağlıklı bir şekilde karşısında gördüğü için çok mutlu olduğunu vurguladı.

Öte yandan gençlerin öğrenci değişim programıyla geldikleri Türkiye’de Kadir Has ve Boğaziçi üniversitelerinde öğrenim gördüklerini, 11 Ocak’ta 5 günlük Likya Yolu yürüyüşüne çıktıkları bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X