Antalya’da Kriterlere Uymayan 286 Ton Kömür, İl Dışına Çıkartıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğini önleme çalışmaları kapsamında kriterlere uymayan bin 286 ton kömürü il dışına çıkardı. Seralara ve kal…

Antalya’da Kriterlere Uymayan 286 Ton Kömür, İl Dışına Çıkartıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğini önleme çalışmaları kapsamında kriterlere uymayan bin 286 ton kömürü il dışına çıkardı. Seralara ve kaloriferli yapılara düzenlenen denetimlerde kurallara uymayanlara 23 bin 555 lira idari para cezası uygulandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kömür kamyonları, kömür satış yerleri ve merkezi sistem kömürle ısınan apartmanlarda denetimlerini sıklaştırdı. Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı doğrultusunda kömür kamyonlarından il girişinde numuneler alınırken, gezici ekipler de katı yakıt satış noktalarını denetliyor. Açık alanlarda plastik tarzı katı atıkların yakılmasına izin vermeyen ekipler, ani baskınlar ile havayı kirletenlere göz açtırmıyor. BİN 286 TON KÖMÜR İL DIŞINA ÇIKARTILDI Kömür kamyonlarından alınan numuneler TÜRKAK tarafından akretide edilmiş Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi Kontrol Laboratuarı’nda analizden geçiriliyor. 2015 yılında Döşemealtı, Aksu, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinden kente giriş yapan bin 180 kömür kamyonunda toplam 31 bin 305 ton kömür denetlendi. Mahalli Çevre Kurulu standartlarına uymadığı belirlenen bin 286 ton kömür il dışına çıkartıldı. KURALLARA UYMAYANA İDARİ CEZA Diğer yandan kömür satış yerleri, kaloriferli apartmanlar, fabrika, sera ve hamamlar da denetimden geçiyor. Yakılan kömürün uygunluk belgesi ile yakma tekniğini inceleyen ekipler, standart dışı kömür kullanan ve yakma kurallarına uymayan işletmelere ceza uyguluyor. Bu kapsamda 2015 yılında işletmelere 23 bin 249 lira ceza kesildi. VATANDAŞLARA UYARI Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları katı atık yakıt belgesi olan istasyonlardan kömür almaları, Büyükşehir Belediyesi’nin uygunluk belgelerini mutlaka istemeleri, yakım kurallarına ve saatlerine uymaları konusunda uyardı. Yakıt olarak öngörülmeyen üzeri boyalı veya kaplanmış, işlem görmüş ahşap atıkları ile lastik ve türevlerinin vatandaşlar tarafından yakıt olarak tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X