Antalya’nın en ünlü plajları

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya’da bulunan plajlara serinlemek ve güneşlenmek için her sene binlerce turist akın ediyor.

Antalya’nın en ünlü plajları

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya, uluslararası çevre ödülü “mavi bayrağa” sahip plaj sayısını 213’e çıkararak, dünyada en fazla mavi bayrağa sahip kent unvanını korudu.

Konyaaltı

Türkiye’nin en bilinen plajlarından birisi olan Konyaaltı Plajı, Antalya şehir merkezinin yalnızca sekiz kilometre batısında, yani şehrin içinde yer alıyor. Mavi Bayrak sahibi ve 7,5 km uzunluğundaki plaj, Antalya’nın en önemli doğal sembollerinden birisi.

,

Kaputaş

Birinci Derece Doğal Sit Alanı olan Kaputaş Plajı, Kaş-Kalkan Karayolu üstünde yer alıyor. Kaputaş bir kanyonun denize ulaşan ağzında yer alan bir cep plajı. Beyaz kumlardan oluşan kumsalı ve açıkta lacivert, yaklaştıkça mavi, kıyıda ise turkuaz renkli denizi adeta büyüleyici. Plaja, karayolundan itibaren yaklaşık 200 basamaklı merdivenlerden iniliyor. Bu doğa harikası plaj Kaş’a 20, Kalkan’a 10 km uzaklıkta. Kaputaş Plajı, 2015 yılında Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararıyla mesire yeri olarak tescil edildi.

Çıralı

Kemer ilçesindeki Çıralı Plajı; mükemmel bir kumsal ile tarihi derinliği birleştirir. Plajın güney ucunda Olympos Antik Kenti, kuzey batısında ise Yanartaş (Chimera) yer alır. Çıralı sahili 3,2 km uzunluğunda, 10 ila 50 metre arasında genişliğe sahip. Kumsal, denizden itibaren yumuşak bir eğimle yükselir, her iki ucunda kayalıklarla sınırlanır. Genel olarak ince taneli kumlara sahip. Plajın güney ucunda, Olymps Antik Kenti’nin içinden geçen derenin tatlı ve soğuk suları, tuzlu ve ılık denizle birleşir. Çıralı sahili aynı zamanda nesli dünya çapında tehlikede olan Caretta Caretta’ların üreme alanlarından birisi. Eğer doğru mevsimde giderseniz, kumsaldan denize koşan küçük Caretta Caretta’ları görebilirsiniz!

Patara

Patara Plajı, Türkiye’nin en uzun ikinci kumsalına sahip. Plajın genişliği 280 metre ile 1500 metre arasında değişiyor, toplam uzunluğu ise14 kilometre. Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Patara Plajı, aynı zamanda Caretta Caretta’ların Türkiye’deki en önemli üreme alanlarından birisi. Plaj, Antalya’nın en batısında. Plaja Kaş-Fethiye Karayolu üzerinde yer alır. Patara, Kalkan’a 17 km, Kaş’a 43 km uzaklıkta. Patara Antik Kenti içinden geçerek plaja ulaşılıyor. Ziyaretçiler, Patara Plajı’nı 15 Mayıs – 15 Eylül arasında Caretta Caretta’lar ile dönüşümlü kullanıyor. 08.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçiler, 20.00-08.00 arasında ise ‘caretta caretta’lar plajda olurlar. Caretta Caretta’ların zaman diliminde plaja girilmesi ve plajda ışık yakılması yasaktır.

İncekum

İncekum, Alanya’daki Avsallar Beldesi’nde, kendine özgü kumuyla bilinen bir plaj. İncecik sarı kumu ve sığ denizi, bu plajı özel kılan başlıca faktörler.

Lara (Altınkum)

Lara Plajı, Antalya şehir merkezinin 18 kilometre güneydoğusunda yer alır. Plaj, kumsallarının genişliği ve ince kum varlığı ile tanınır. Lara Plajı’na bu yüzden Altınkum Plajı da denilir. Lara Plajı’nın uzunluğu iki kilometre, genişliği ise ortalama 45 metre. Plaj alanında kumların yer yer 150-200 metre kuzeye çekildiği noktalar da var. Bu noktalarda kumlar ile kızılçam ağaçları iç içe girmiş. İnce kumulları ile tanınan Lara Plajı’nda kumulların çapları 0,5-0,125 mm arasında değişir. İnce kumullar, yaz aylarında romatizmal hastalıklara iyi geldiği için Lara Plajı ve kızılçam alanında sürekli olarak çadırlar kurulur.

Adrasan

Adrasan Plajı, Antalya’nın batısındaki Kumluca ilçesinin bir köyü olan Adrasan’da yer alıyor. Antalya şehir merkezine 95, Kemer ilçesine 55 km uzaklıkta. Bu tabiat harikası koy yaklaşık iki km kumsala ve pırıl pırıl bir denize sahip. Koyu çevreleyen dağlar ormanlarla kaplı. Adrasan, aynı zamanda dünyaca ünlü Likya Yolu üzerinde yer alan önemli ve güzel duraklarından birisi.

Damlataş ve Kleopatra

Damlataş ve Kleopatra plajları, Alanya ilçesinin girişinde, Alanya Kalesi’nin batısında konumlanıyor. Plajların ikisi de Mavi Bayrak’lı! Damlataş Plajı, Damlataş Mağarası’nın hemen önünde yer alıyor. Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Roma İmparatoru Antonius’un burada yüzmüş olması ile ünlü.

Plajın yarımadaya doğru uzanan ve iri taşlardan oluşan küçük koyu, bu nedenle Kleopatra adıyla anılıyor. Kleopatra Koyu, berrak bir denize kavuşuyor. Deniz gözlüğü ile yüzüldüğünde balıklar ve diğer deniz canlılarını görmek mümkün!

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X