Antalya’ya Rus akını

Antalya’ya şubatta 20 binin üzerinde Rus turist gelirken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 70’lik artış sağlandı.

Antalya’ya Rus akını

Milliyetlere göre Almanya’nın ardından yüzde 18,73 ile ikinci sırada yer alan Ruslar, 2018 yılının ilk iki ayında gelen toplam turist sayısında son 3 yılın rakamlarını geride bıraktı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, tüm kaynak pazarların hem kış ayında hem de yaz için yapılan erken rezervasyon oranlarında artışlar yaşandığını belirtti.

2018 yılının sayılar anlamında fevkalade bir yıl olacağını ifade eden Ayık, ‘Önemli olan bunu sürekli kılmak. Bu durumun gelire birebir yansıması mümkün olmayabilir ama talebin hep bu şekilde olması gelir ayağında kısa sürede toparlanmaya neden olabilir’ dedi. Rusya’daki rekor artışa sebep olarak Mısır’ı işaret eden Ayık, ‘Geçmiş yıllarda kış hareketi yoktu. Çünkü Rusya’nın en çok tercih ettiği destinasyonlardan bir tanesi Mısır’dı ancak şuanda oraya turlar kapalı. Onun için biz tercih ediliyoruz’ diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X