Antalya’ya turist akını

Haziranda Antalya’ya gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artış gösterdi. Sektör temsilcileri, 2017’nin turizmde büyüme yılı olacağını ve şuan rakamlardan memnun olduklarını belirtti.

Antalya’ya turist akını

Turizmde geçen yıl kötü bir sezon geçiren Antalya’da, bu yıl turist patlaması yaşandı. Yılın ilk 6 ayında geçen 2016’nın aynı dönemine kıyasla yüzde 52 arttı. Bu artış haziranda ise geçen yıla göre yüzde 100 oldu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, haziranda Rusya’dan gelen turist sayısının 2015 rakamlarını aştığını ve Türkiye’de en iyi turizm sezonunun geçtiği 2014 rakamlarına da yaklaştığını söyledi. Rusya pazarının hızla iyileşmesinde fiyatların uygun olmasının ve geçen yıl gelemeyen Rusların bu sezona ilgisinin etkili olduğuna işaret eden Yağcı, ”Genel olarak sadece haziran ayında Ukrayna, Beyaz Rusya, Romanya, Moldova, İran, İsrail, Litvanya, Kosova, Ürdün ve Irak’tan gelen turist sayıları 2014’ü geçmiş durumda. Bunun yanı sıra, İngiltere, Kazakistan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Azerbaycan ve Sırbistan’dan 2016’ya kıyasla büyüme gerçekleşmiştir” dedi.

TURİZMDE BÜYÜME YILI

Avrupa pazarında da hareketlilik başladığını anlatan Yağcı, bu alanda Almanya’nın birinci pazar olduğunu kaydetti. Geçen seneki rakamlara ulaşmayı planladıklarını dile getiren Yağcı, Avrupa pazarında haziranda toparlanma yaşandığını ve son dakika satışlarıyla hedeflere ulaşmış olunacağını vurguladı. Bu yılı turizmde büyüme yılı olarak öngördüklerini ifade eden Yağcı, ”Antalya, dünya turizminde varış noktasıdır. Hızlı geri dönüşü olan bir pazar ve dayanıklı bir sektördür’ diye konuştu. Haziranda Antalya’ya gelen turist sayısının geçen yıla göre yüzde 100 arttığına vurgu yapan Yağcı, şöyle devam etti: ”Ocak-haziran döneminde Antalya’ya gelen turist sayısında yüzde 52’lik artış var. 2016 gibi zor ve sıkıntılı olan bir yıldan sonra Antalya’nın iyileşmesi ve geri dönüşü hızlı oldu. Antalya tüm paydaşlarıyla krizlere karşı dayanıklı ve krizlerle mücadele kapasitesine sahip olduğunu kanıtladı.”

UMUTLA BAKMAYI SAĞLIYOR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da, ocak-haziran rakamlarının yüzleri güldürdüğünün altını çizdi. 6 aylık rakamların geleceğe daha umutla bakmayı sağladığını belirten Ayık, Antalya’nın 10 milyon turist rakamına doğru gittiğini söyledi. Ayık, ”Rus pazarı çok iyi gidiyor. Rusya pazarı 2015 rakamlarının üzerine çıkacak. 2014 rakamlarını yakalamak en büyük çabamız. Kıyı bölgeleri genel anlamda geçen seneden çok iyi. Bu sezona başlarken, 2017’de çıkışların başladığı bir yıl olması için çaba gösterdik. Rakamlar bunu doğrular nitelikte. Etkin bir şekilde çıkış yaptığımız bir yıl olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X