Antalya’ya yılda 10 milyon turist

Turizmin başkenti Antalya, farklı özellik ve güzellikteki sahilleriyle yılda 10 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti çekiyor. Turizmciler, şehrin dünyada en fazla ziyaret edilen şehirler arasında 12’nci sırada olduğunu vurguluyor.

Antalya’ya yılda 10 milyon turist

Dünyaca ünlü turizm destinasyonlarından Antalya, farklı özellikteki sahilleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. 

Toplam 640 kilometrelik Antalya kıyılarında, çoğu mavi bayraklı olmak üzere birçok plaj bulunuyor. Side, Gazipaşa, Alanya, Lara, Kundu, Belek gibi ünlü sahiller kentin doğusunda, Kemer, Adrasan, Finike, Kaş, Demre sahilleri ise batısında yer alıyor. Her biri ayrı güzellikteki sahiller, yılda 10 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti kente çekiyor. 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya sahillerinin özellikle geceleri ışıl ışıl bir güzelliğe kavuştuğunu belirtti. 

Antalya’nın dünyada en fazla ziyaret edilen şehirler arasında 12’nci sırada yer aldığına vurgu yapan Yağcı, ”Deniz, kum, güneş, tarih ve doğanın uyum içinde bütünleştiği Antalya, dünyanın en temiz kıyılarına sahip. Tatilini deniz kenarında geçirmek isteyenler için mükemmel bir destinasyon. Sahillerimiz en önemli değerlerimizden. Turizmciler olarak bunun farkındayız” dedi.

KONYAALTI ŞEHRİN GERDANLIĞI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, her sahilin farklı özellikleri bulunduğunu, Lara’nın ince kumu, Konyaaltı’nın çakıl taşları ve temizliğiyle dikkati çektiğini ifade etti. Şehir merkezindeki yaklaşık 6 kilometrelik Konyaaltı sahilinin kentin ‘pırlanta gerdanlığı’ olduğunu dile getiren Türel, Antalya’ya bahşedilen güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

8 MAVİ BAYRAK KAZANDIRILDI

Konyaaltı plajının büyük bölümünün ücretsiz olduğuna dikkat çeken Türel, bölgenin her kesimin ihtiyacına cevap verebildiğinin altını çizdi. Türel, ”Bu yıl plaja 8 mavi bayrak kazandırıldı. Mavi bayrak denizin temiz olmasıyla birlikte güvenli ve düzenli olmasını da ifade eder” diye konuştu.

Türel, Konyaaltı Sahil Projesi inşaat ihalesine ağustosta çıkmayı planladıklarını ve sezonun bitmesinin ardından ekim, kasım gibi inşaata başlayıp 2018 yazına plajları yetiştirmeyi düşündüklerini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X