Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Antarktika’dan dev kopuş

Antarktika’dan İngiltere’nin başkenti Londra’nın dört katı büyüklüğünde bir buz dağının koptuğu bildirildi. Bu Antarktika’dan şimdiye dek kayıtlara geçen en büyük kopuş olarak kayıtlara geçti.

Antarktika'dan İngiltere'nin başkenti Londra'nın dört katı büyüklüğünde bir buz dağının

Galler’deki Swansea Üniversitesinden bilim adamları, uzun zamandır gözlemledikleri Antarktika’daki Larsen C buz sahanlığından 6 bin kilometrekarelik buz dağının kopuşunun Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Aqua uydusu tarafından görüntülendiğini kaydetti.

Trilyon tonluk buz dağının kopmasıyla Larsen C buz sahanlığının büyüklüğünün yüzde 12 azaldığı belirtildi.

200 metreden kalın yassı buzdağı, kısa vadede çok hızla çok uzağa gitmeyecek. Ancak gözlemlenmesi gerekecek. Akıntılar ve rüzgar buzdağını gemi güzergahlarını tehdit edebileceği Antarktika’nın kuzeyine sürükleyebilir. 


Avatar Seç KAPAT
Dünyanın en yüksek zirvesi Everest'te altı gündür kayıp olan ve
Sıradaki Haber Everest’te mucize kurtuluş