Antep baklavasına ‘fıstık’ zammı

UNESCO’nun gastronomi dalında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan ‘Antep baklavası’ zamlandı.

Antep baklavasına ‘fıstık’ zammı

Antep fıstığında yaşanan rekolte düşüklüğü nedeniyle ortaya çıkan fiyat artışı, Kurban Bayramı telaşına giren baklavacıların ürünlerine ortalama yüzde 15 zam yapmasına neden oldu. Halk arasında en çok tercih edilen fıstıklı baklavanın kilogramı 70 liraya yükseldi.

Çelebioğulları Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi, Antep fıstığında bu sezon ‘yok yılı’ olduğunu, bu nedenle fiyatların arttığını belirtti. Fıstığın baklavanın en önemli ham maddelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Çiftçi, ”Bu yıl fıstık, baklavacıları vurdu. 2-3 senede bir yaşadığımız bu olaya bir türlü engel olamıyoruz. Geçen sene fıstığın kilogramı 45-55 lira, baklava 60 liraydı. Şimdi fıstığın kilogramı 120 lira oldu, baklava ise 70 liraya yükseldi” dedi. Baklava satıcısı Hakan Şener de zamlara rağmen vatandaşların baklavaya ilgi gösterdiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X