Antibiyotiklerin olumsuz etkilerine dikkat çekecekler

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, antibiyotiklere karşı direncin bugün dünyanın en önemli ortak sorunu olduğunu söyledi.

Antibiyotiklerin olumsuz etkilerine dikkat çekecekler

Dünya Veteriner Hekimler günü nedeniyle açıklama yapan Sağlam, antibiyotiklerin bulunuşu ve kullanımının hayvan ve insan sağlığı için önemli bir dönüm noktası olduğunu, belirterek bu ilaçların gerekmedikçe kullanılması halinde faydan çok zarar verdiğine vurgu yaptı.

BVHO Başkanı Sinan Sağlam, Dünya Veteriner Hekimler gününde her yıl farklı bir temanın işlendiğini belirterek, ‘Bu yılki temamız antimikrobiyel ilaç (antibiyotik) kullanımında farkındalık olarak belirlendi. Antibiyotiğin insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da kontrollü, bilinçli ve dozunda kullanılması gerekmektedir. Etinden sütünden yararlandığımız gıda değeri olan hayvanlarda kullanılan antibiyotiklerin kalıcı etkileri insan sağlığına zarar verebileceği unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Sağlam, ‘Antibiyotiklerin insan ve hayvanlarda aşırı ve yanlış kullanımı antimikrobiyel direnç oluşturdu. Her geçen gün tehlike artmaktadır. Bunun devamı halinde bakteriyel hastalıklar, insan ve hayvan sağlığı açısından çok önemli tehdit haline gelecektir. Başta ilgili bakanlıklar olmak üzere veteriner hekimler ve ilgili sektörlerle birlikte antimikrobiyel direnç ile topyekûn savaşma zamanıdır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X