Antrenörlüğe ilk adım

27 Mart’ta start alan Masa Tenisi 1. Kademe Antrenör Kursu’nda 32 kursiyer iyi birer antrenör olabilmek için yoğun tempoda çalışıyor.

Antrenörlüğe ilk adım

RECAİ UYSAL

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kademe Antrenör Kursu’nda eğitimler tüm hızıyla sürüyor. Osmangazi Belediyesi Dikkaldırım Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen eğitimler ara vermeden devam ederken, dün Masa Tenisi Federasyonu Yönetimi kurulu Üyesi Orhan Güney ve İl temsilcisi Fehim Ferik çalışmaları yerinde izledi. Türkiye’nin çeşitli illerinden 32 kursiyerin katıldığı çalışmalar 27 Mart’ta start aldı.

7 NİSAN’DA BİTECEK

Yarına kadar uygulamalı eğitimlerin yapılacağı kursta pazar gününden itibaren ise teorik derslere geçilecek. 7 Nisan’a kadar yapılacak çalışmaların ardından ise gerçekleştirilecek sınavda başarılı olan kursiyerler 1. kademe antrenörlük belgesi almaya hak kazanacak. 5 gündür devam eden çalışmalarda adaylara eğitim veren Antrenör Canan Bastık, kursun oldukça verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi:

BU SPORA GÖNÜL VERMİŞLER

“Şu anda masada temel eğitim çalışmaları yapıyoruz. Sonrasında teorik kısmına geçeceğiz. Çünkü antrenörün sadece teknik taktik bilgisi yeterli değil. Bununla birlikte spor bilgisi de gerekiyor. Kursiyerlerimizin hepsi masa tenisine gönül vermiş kişiler. Federasyonumuzun en önemli kriteri masatenisini Türkiye’nin dört bir yanına yayabilmek ve bu işe gönül vermiş kişilerle bu işi götürebilmek. Burada da verimli bir çalışma oluyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X