AÖF sorularından biri iptal oluyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) geçtiğimiz haftasonu yapılan 2015-2016 yılı Güz Dönem Sonu sınavında “mükerrer soru” doğrulandı.

AÖF sorularından biri iptal oluyor

Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, yazılı bir açıklama yaparak, sorulardan birinin iptal edileceğinin sinyallerini verdi. Açıklamada, “Bir soruda yapılan değişiklik, testte aynı bilginin sorgulandığı 2 farklı sorunun yer almasına neden olmuştur. Bir mükerrerlik söz konusudur. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirler alınmaktadır” deniliyor.

Kitapçık kodu 4715 olan Diplomasi Tarihi dersinin aynı sayfasındaki 14. ve 19. soruların cevaplarıyla birlikte içerik olarak aynı olduğu görülmüştü. 14. sorudaki “Uluslararası Enerji Ajansı aşağıdakilerden hangisinin bünyesinde kurulmuştur?” cümlesi, 19. soruda “1975 yılında oluşturulan…” ifadesi eklenerek tekrar sorulmuştu. Cevabı “OECD” olan aynı 2 soru mükerrer kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X