‘AP terörizme yakasını kaptırdı’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Avrupa Parlamentosu’ndaki Türkiye oylaması konusunda, “AP, terörizme yakasını kaptırdı.Türkiye’ye samimiyetsiz ve soğuk bakışını tescil ettirdi ve art niyetini tekrar gözler önüne serdi.” dedi.

‘AP terörizme yakasını kaptırdı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’ndaki 3 askerin şehit edilmesi, AP’nin Türkiye’nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı kabulü ile Adana’daki terör saldırısına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

Sarsıcı olayların birbirini izlediğini ve Türkiye’nin çok cephede sürdürdüğü varlık-birlik mücadelesinin altında kalmamak için çalıştığını belirten Bahçeli, “Ancak bu mücadele esnasında gerek muhasım odakların gerekse de muasır olduğunu iddia eden ülkelerin muhasarasıyla boğuşuyor” ifadesini kullandı. Avrupa Parlamentosunun kararına değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

 

“Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin AB ile devam eden müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı pişkince kabul etti. Siyasi mahiyetli ve hukuken bağlayıcılığı olmayan bu skandal karara 479 parlamenter ‘evet’, 37’si ‘hayır’, 107’si de ‘çekimser’ oy kullandı. AP, terörizme yakasını kaptırdı. Türkiye’ye samimiyetsiz ve soğuk bakışını tescil ettirdi. Ve art niyetini tekrar gözler önüne serdi. Türk milleti, AP’nin kararını reddetmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi de bu temelsiz ve omurgasız kararı telin etmektedir. Avrupa, veba salgınından sonra ikinci kez büyük ve acınası bir hastalığa tutulmuştur. Bu vahim hastalık terör örgütlerinden bulaşmıştır.”

 

“Terör örgütleri bulunup yok edilmelidir” 

 

Fırat Kalkanı Harekatından “kara haberlerin” gelmeye devam ettiğini, “katiller” tarafından düzenlenen hava saldırısında 3 askerin şehit olduğunu, 10 askerin yaralandığını kaydeden Bahçeli, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

 

“Türkiye’nin milli bekasını güvenceye almak, sınır emniyetini tesis etmek için yaptığı operasyonlar meşrudur, haklıdır ve vazgeçilmemelidir. Artık ok yaydan çıkmıştır. Milletimizi ve vatanımızı tehdit eden terör örgütleri her nerede iseler bulunup yok edilmelidir. Kaçış yoktur. MHP, Türk milletinin kuyusunu kazanlara, intikam kuyruğuna girenlere düşmandır, bunlara karşı devlet ve milletiyle yan yanadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X