Apartman bodrumunda trafo

Gazcılar’da 4 binanın bodrum katında bulunan ve tüm bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan trafolar, vatandaşları tedirgin ediyor.

Apartman bodrumunda trafo

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Gazcılar Caddesi’nde 4 apartmanın altında bulunan ve tüm bölgeyi besleyen elektrik trafoları nedeniyle vatandaşlar tedirgin bir yaşam sürüyor. Yaklaşık 22 yıl önce binalar yapılırken, dönemin belediye yönetimi ile müteahhit arasında yapılan karşılıklı anlaşma nedeniyle binaların bodrum katlarına konulan elektrik trafoları korku saçıyor. 

VATANDAŞLAR ‘DİKEN ÜSTÜNDE’

Binaların garaj olarak ayrılan bölümlerine konulan elektrik trafoları yüzünden vatandaşlar  deyim yerindeyse yıllardır ‘diken üstünde’ oturuyorlar. Trafonun patlamasından, elektrik kontağından çıkabilecek olası bir yangından endişe eden vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi ve UEDAŞ’ın bir an önce harekete geçerek, binaların altındaki bu trafoları boş bir alana taşımasını istiyor. Konuyla ilgili belediyeye dilekçe verdiklerini ve UEDAŞ’ın da 2015 yatırım programına aldığı bilgisini aldıklarını hatırlatan vatandaşlar, sürecin hızlandırılmasını bekliyor. 

  

“ENDİŞE İÇİNDE YAŞIYORUZ”

 

Bu trafolar nedeniyle yıllardır tedirgin bir yaşam sürdürdüklerini vurgulayan bina sakinleri, “22 yıl önce dönemin belediye yönetiminin yapmış olduğu yanlış bin uygulama nedeniyle sürekli endişe içindeyiz. Her an bir patlama ya da bir elektrik kaçağından çıkabilecek bir yangın korkusuyla yaşıyoruz. Yetkililerden bin an önce konuya el atmasını ve bu trafoları uygun bir yere taşımasını istiyoruz” diye konuştular. 

YETKİLİLERE ÇAĞRI

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın da, konuyu Osmangazi Belediye Meclisi’nde gündeme getireceğini kaydederek, “İnsanların yaşadığı binaların altında elektrik trafosu mu olur? Bu trafolar hem yangın tehlikesi saçıyor hem de yaydığı manyetik enerjiyle çocukların sağlığı için oldukça tehlikeli. Osmangazi Belediyesi, bir an önce gerekli kamulaştırmaları yapıp UEDAŞ’a yer göstermesini ve trafoların taşınmasını istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X