AP’nin Türkiye raporu kabul edildi

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye taslak raporu Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Taslak rapor, çok sayıda değişiklik önergesiyle sertleştirildi.

AP’nin Türkiye raporu kabul edildi

AP Türkiye Raportörü Hollandalı Sosyalist Kati Piri tarafından kaleme alınan taslak rapor, komisyonda 6’ya karşı 45 oyla kabul edildi. Türkiye hakkındaki müspet değerlendirmelerle, AB ile yakınlaşma ve üyelikle ilgili ifadeler rapordan çıkarıldı. Ayrıca siyasi grupların ortak değişiklik önergeleriyle AB Komisyonu’ndan da, “Bugüne kadar yürütülen müzakereleri, AB-Türkiye ilişkileri ve işbirliğinin nasıl iyileştirilip yoğunlaştırılabileceğini gözden geçirmesi” talep edildi.

GENEL KURULDA OYLANACAK

Rapora oylamada eklenen ifadelerle Türkiye’ye, KKTC’deki ‘askerlerini çekmeye başlaması ve kapalı Maraş bölgesini BM’ye devretmesi’ çağrısı yapılırken, Rum yönetiminden eş zamanlı olarak Mağusa Limanı’nı, AB denetiminde KKTC’nin AB’yle ticareti için açması istendi. Bağlayıcı nitelik taşımayan ve gelecek hafta AP Genel Kurulu’nda oylanacak raporda ayrıca, AB odağındaki demokratik değerlere saygı taahhüdü, yargı, basın özgürlüğü ve iç güvenlik paketine de değinildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X