Apolyont Hanı esnafı yardım istedi

Bursa’nın bilinen en eski ahşap hanlarından biri olan Apolyont Hanı’nı ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, esnafın taleplerini dinledi.

Apolyont Hanı esnafı yardım istedi

Cumhuriyet Caddesi’nin batı girişinde bulunan 152 yıllık tarihi Apolyont Hanı’nın yöneticisi Hasan Altun, tarihi hanın 2008 yılındaki restorasyonun ardından bugünkü haline kavuştuğunu söyledi. Ahşap mimarinin en güzel örneklerinden biri olan tarihi hanın özel mülk olduğunu söyleyen Altun, “Han esnafı olarak, kışın kar ve yağmurdan, yazın da güneşten etkilenmemek için işyerlerimizin önüne açılan brandalar hoş durmuyor. Bizler tarihi yapının orijinalini bozmadan açılır kapanır bir çatı sistemi yapalım istiyoruz. Bu konuda başkanımızdan yardım istedik, bizi kırmayıp ziyaretimize geldi. Taleplerimizi dinledi. Gösterdiği hassasiyet için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tarihi ve kültürel miras yönünden Türkiye’nin en zengin ilçelerinden biri olan Osmangazi’nin bu zenginliğini koruyup yaşatmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Apolyont Hanı yakın tarihimizin en güzel ahşap yapılarından biri. 2008 yılında tamamlanan restorasyonun ardından bu günkü ihtişamına kavuşan hanla ilgili, esnafın bir takım talepleri oldu. Ancak, bunların önemli bir kısmı Anıtlar Kurulu’nun iznini gerektiren talepler. Belediye olarak bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu konuda bir çalışma yapıp kendileri ile paylaşacağız ” dedi.

Başkan yardımcıları ve belediye bürokratları ile birlikte han yönetimiyle bir araya gelen Başkan Dündar, görüşmenin ardından han esnafını tek tek dolaşarak sohbet etti.

1862 yılında yapılan ve miras yoluyla bugünkü sahiplerine intikal eden Apolyont Hanı, Halil Ağa’ya geçtikten sonra şu anki şeklini aldı. Han, en son 2008 yılında restore edildi. Handa 52 bağımsız bölümde 25 esnaf yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X