Apple’a karşı 1,1 milyar dolarlık hamle

Akıllı telefon piyasasında sahip olduğu alanı genişletmek için son yıllarda hatırı sayılır bir mesai harcayan Google, HTC ile 1,1 milyar dolarlık işbirliğine gitti. İki şirket dün duyurdukları anlaşmaya göre, çoğunluğu Pixel projesinde görev alan belirli

Apple’a karşı 1,1 milyar dolarlık hamle

HTC, anlaşmanın parçası olarak Google’dan 1,1 milyar dolar tutarında nakit para alacak. Bunun dışında Google, HTC’nin sahip olduğu patentler için de kullanım hakkı alacak. Google’ın bu hamlesi akıllı telefon pazarında Apple ile girdiği rekabet alanında attığı son adım olarak değerlendirildi. Bir yandan satın almalar ile elini güçlendiren Google, diğer yandan da yeni iPhone modelleri ile rekabete girecek yeni Pixel modeli üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılacağı tarih belli olan Google’ın yeni amiral gemisi modeli Pixel 2’nin yeni fotoğrafları sızdı. Söz konusu sızıntı ile telefonun yeni görüntüleri ile birlikte tüm renk seçenekleri de ortaya çıkmış oldu. Pixel 2’nin üç farklı renk seçeneği bulunacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X