Ar-Ge analizleri yaygınlaşıyor

Bursa’daki firmaların Ar-Ge konusunda bilinçlendirmek amacıyla ‘Ar-Ge Farkındalık Analizi’ çalışması başlatan TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği, Kayapa Sanayi Bölgesi’nin ardından Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde de (HOSAB) projeyi tanıttı.

Ar-Ge analizleri yaygınlaşıyor

HOSAB Konferans Salonu’nda yapılan Ar-Ge çalıştayı sonrasında bölgedeki 7 sanayi kuruluşu, kendileri ile ilgili Ar-Ge Farkındalık Analizi yapılması için başvuruda bulundu. TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Ali Özdemir çalıştayın açılında yaptığı konuşmada, Bursa’daki firmaların Ar-Ge konusunda farkındalıklarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

SONRADAN ÖĞRENİYORLAR

Projeye Kayapa Sanayi Bölgesi’nde başlattıklarını ve 14 başvuru aldıklarını belirten Özdemir, Ar-Ge’nin ülke sanayinin katma değerini yükseltmek açısından çok önemli olduğunu vurguladı. 

Özdemir başvuruda bulunan firmalarda TOSYÖV Proje Ekibinin detaylı bir inceleme yaparak rapor hazırladığını ve bu raporu firma yöneticileriyle paylaştığını söyledi. Özdemir, çalışma başladıktan sonra bazı firmaların Ar-Ge yaptıklarını ama bunu bilmedikleri için hiçbir destekten yararlanmadıklarını fark ettiklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X