Ar-Ge mühendisleri yetiştirilecek

Ar-Ge merkezlerinde nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliği ile Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı düzenlenecek. Program için başvuran 78

Ar-Ge mühendisleri yetiştirilecek

ASLIHAN AYDIN

 

OİB ve BUSİAD iş birliğinde yapılacak ‘Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nın tanıtım toplantısı Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirildi. Proje paydaşlarının Tofaş, Bosch, Martur ve Coşkunöz Holding olduğu program, 4 Mart’ta Tofaş Akademi’de başlayacak. BUSİAD Başkanı Günal Baylan, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri programın ikincisini OİB işbirliği ile düzenlemekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu yıl Bursa dışından da başvuru aldıklarını dile getiren Baylan, makine, endüstri, otomotiv, mekatronik mühendisliği bölümünde eğitim gören 3’üncü sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencilerinin hedef seçildiğini ifade etti. Dernek olarak kuruldukları günden beri üniversite sanayi işbirliğini ayakta tutmak için çalıştıklarını anlatan Baylan, “Amacımız öğrencilere destek olup iş dünyası ile birliktelik yapmaya hazırlamak” dedi.

25 FARKLI ALANDA EĞİTİM

OİB Başkanı Orhan Sabuncu da, Ar-Ge çalışanına olan talebin karşılanması, Ar-Ge bakış açısına sahip, yenilikçi, araştırmacı, yaratıcı ve üretken personelin yetişmesi amacıyla programı düzenlediklerini söyledi. Program süresince Endüstriyel Tasarım, Deneysel Tasarım, Mekatronik, Endüstri 4.0, Proje Yönetimi, Problem Çözme Teknikleri, İletişim Teknikleri gibi 25 farklı alanda eğitimlerin olacağının altını çizen Sabuncu, “Orta ve uzun vadeli hedefimiz ülkemizin sadece üretim merkezi olarak kalması değil, aynı zamanda Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi haline gelmesidir. Bu hedef doğrultusundaki faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu. Proje Koordinatörü Dr. İsmail Durgun ise yaklaşık 800 kişiden başvuru aldıklarını dile getirerek, yapılan elemelerden sonra sayının 32 kişiye indirildiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X