Arabulucu olmak istiyor

Mavi Marmara saldırısıyla kopan Türkiye -İsrail ilişkilerinin düzelmesi için ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’dan sürpriz bir arabuluculuk teklifi geldi.

Arabulucu olmak istiyor

İsrail’de bulunan Biden, Başbakan Benjamin Netanyahu’ya, Türkiye  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’le mümkün olan en kısa zamanda anlaşmaya varmak istediğini söylediği öne sürüldü. 

 

Haaretz gazetesinin İsrail Dışişleri yetkililerine dayandırdığı habere göre, Biden, Netanyahu’ya ayrıca, Erdoğan’la Netanyahu arasında arabuluculuk yapmaya ya da iki ülke arasındaki anlaşmazlığın çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu kaydetti. 

Gazeteye göre  İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da, Biden’ın sözlerine karşılık, iki ülke temsilcilerinin sürekli temas halinde olduğunu ancak henüz bir uzlaşmaya varılamadığını belirtti. İsrail’in bir anlaşmaya varma niyetiyle müzakere masasında olduğunu savunan Netanyahu, ‘Ancak bazı kırmızı çizgilerimiz’ var diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X