Araçta ‘cephane’ bulundu

Fransız polisi başkentin doğusunda saldırganlara ait Seat Leon model siyah aracı terk edilmiş olarak buldu. Belçika plakalı ve kiralık olduğu ifade edilen araçta üç adet kalaşnikof marka otomatik silah bulundu.

Araçta ‘cephane’ bulundu

Paris’teki saldırılarda kullanıldığı bildirilen iki araçtan biri bulundu. En az bir failin kaçmış olduğundan şüpheleniliyor.

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 10. ve 11. bölgedeki saldırıların gerçekleştiği yerlere yaklaşık 6 kilometre mesafedeki Montreuil bölgesinde terk edilmiş halde bulunan otomobilde üç kalaşnikof marka tüfek ele geçirildi. Seat Leon model siyah aracın Belçika plakalı ve kiralık olduğu ifade edildi. 

Fransız yetkililerin bunun terör olaylarını gerçekleştiren üç gruptan birinin kaçmayı başarmış olabileceği anlamına geldiği belirtiliyor. Savcılığın tahminlerine göre, Paris saldırılarını üç grup gerçekleştirdi. Bu gruplardan biri stat saldırısını gerçekleştirdi. Diğer bir grup Bataclan Konser Salonu’na saldırdı. Üçüncü grup ise lokantalar ve barlardaki kanlı saldırıları gerçekleştirdi. Kaçtığından şüphelenen grubun üçüncü grup olabileceği üzerinde duruluyor.

 

‘SIĞINMACI’ TERÖRİST

Silahlı radikal ve ırkçı grupları takip eden SITE Intelligence, Stade de France yakınlarında gerçekleşen saldırılardan birini yapan eylemcilerden 

Ahmed Almuhamed’in, ölü bedeninin yanında Suriye pasaportu bulundu. Saldırganın, Avrupa Birliği’ne Yunanistan üzerinden Ekim ayında girdiği anlaşıldı.Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı Nikos Toscas, ‘Pasaport sahibinin 3 Ekim 2015’te Leros adasından girdiği ve AB kuralları çerçevesinde kimliğinin tespit edildiği anlaşılıyor’ dedi. Saldırganın sığınmacı statüsünde Yunanistan’a girdiğini söyleyen Toscas, pasaportun diğer ülkelerde kontrol edilip edilmediğini ise bilmediğini söyledi. 

AİLESİ GÖZALTINA ALINDA 

Olayı aydınlatmak için tüm güvenlik birimleri seferber oldu. Saldırıdan sonra başlayan geniş çaplı soruşturmada şu ana kadar iki saldırganın kimliği tespit edildi. Saldırganlardan birinin Courcouronnes adlı Paris banliyösünde doğmuş olan 29 yaşındaki İsmail Ömer Mustafa olduğu bildirildi. Paris savcılığı söz konusu kişinin 2010 yılında radikal grupların faaliyetleriyle bağlantısının tespit edildiğini ancak herhangi bir suç kaydının olmadığını açıkladı. Polis kaynakları ise saldırganın 2014 yılında Suriye’de bir süre yaşadığını belirtti. İsmail Mustafa adlı saldırganın yine Paris yakınlarında yaşayan babası ile kardeşi gözaltına alındı. İkinci saldırganın ise Suriye pasaportuna sahip olduğu belirtildi ancak ismi açıklanmadı. 

FRANSA YASTA

Tarihinin en kanlı terör saldırısını yaşayan Fransa olayın şokunu henüz üzerinden atmış değil. 

Dünyanın en çok ziyaret edilen kenti Paris saldırılardan sonra sessizliğe büründü. Kimileri güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasına rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak ölenler anısına çiçek bıraktı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhurbaşkanı Francois Hollande’ın ilan ettiği üç günlük yas dün başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X