Arama çalışmaları yeniden başlatılıyor

Fransa’daki Güney Alpler üzerinde düşen Germanwings şirketine ait yolcu uçağıyla ilgili arama kurtarma çalışmaları, gece ara verilmesi ardından sabah saatlerinde yeniden başlatılıyor.

Arama çalışmaları yeniden başlatılıyor

Yetkililer, uçağın enkazının bulunduğu dağ geçidindeki çalışmaların günlerce sürebileceğini belirtiyor.

Bunun nedeninin hava koşulları ve enkazın bulunduğu bölgenin uzakta yer alması olduğu bildiriliyor.

Almanya ve Fransa liderlerinin kaza bölgesine gitmeleri bekleniyor. Germanwings havayolu şirketine ait bir yolcu uçağı, Fransa’da Güney Alpler üzerinde seyir halindeyken 150 yolcu ve mürettebatıyla birlikte düşmüştü.

Kurtulan yok

Yetkililer uçaktaki 150 kişiden hepsinin öldüğünü açıkladı.

Airbus A320 tipi uçak Barcelona-Düsseldorf seferini yapıyordu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve uçağın düşüşüne neyin neden olduğu konusunda ipuçları barındırdığı düşünülen kara kutunun bulunduğunu açıkladı.

Germanwings uçağın, düşmeden önce sekiz dakika boyunca irtifa kaybettiğini belirtse de uçağın neden düştüğünün bilinmediğini söylemişti.

Uçaktaki yolcuların çoğunun Alman ve İspanyol vatandaşı olduğu belirtildi.

GeçMedia player yardımMedia player dışında. ‘Enter’ tuşuna basarak geri dönün veya ‘tab’ tuşuna basarak devam edin.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise kazada Türkiye vatandaşlığından çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Yetkililer, uçakta rutin bakımın Lufthansa teknisyenleri tarafından pazartesi günü yapıldığını belirtirken, uçağın pilotunun 10 yıldır Lufthansa ve Germanwings’le uçtuklarını söyledi.

Germanwings’e göre, kaptan pilotun Airbus’la 6 bin saatten uzun uçuş deneyimi var.

Fransız Hava Trafik Kontrol uzmanlarının uçakla temasının 6 bin feet yaklaşık 2 bin metreye alçaldığı sırada kesildiğini söyledi.

Olayla ilgili sorular, uçağın neden normal uçuş yüksekliği olan 38 bin feet’ten (yaklaşık 12 bin metre) 6 bin feet (2 bin metre) kadar irtifa kaybettiği üzerinde yoğunlaşıyor.

Sekiz dakika irtifa kaybetti

Germanwings’in verdiği bilgiye göre, uçak Düsseldorf’a gitmek üzere Barcelona’dan yerel saatle 10:01’de (TSİ 11:01) havalandı.

144 yolcu, 2 bebek ve altı mürettebatı taşıyan uçak, yerel saatle 10:47’de seyir irtifasından ayrılarak alçalmaya başladı.

Uçak sekiz dakika boyunca irtifa kaybetti.

Ardından da uçakla Fransız hava trafik kontrolüyle bağlantısı 10:53’te kesildi ve uçak düştü.

Pilotlar boykot etti, Germanwings’in birçok seferi iptal

Berlin’den gazeteci Cem Sey, düşen uçakta bütün bir sınıfın öğrencilerinin iki öğretmenleriyle birlikte yaşamını yitirmesinin Almanya’yı yasa boğduğunu aktarıyor.

Haltern kasabasındaki Joseph König Lisesi’nin 10. sınıfına devam eden 16 öğrenci ve iki kadın öğretmen bir değiş-tokuş programı çerçevesinde bir hafta önce İspanya’ya gitmişti.

Kaza haberi alındıktan sonra lisede derslere ara verildi ve öğrenciler evlerine gönderildi.

Okulun öğrencilerine psikolojik destek verildiği açıklandı.

Haltern Belediye Başkanı Bodo Klimpel bir basın toplantısı düzenleyerek, “bugün Haltern tarihinin en karanlık günü” dedi.

Öte yandan, kazadan sonra Germanwings pilot ve kabin ekiplerinin birçoğunun göreve gelmediği bildirildi.

Bu nedenle Germanwings’in birçok seferi iptal edildi.

Lufthansa basın sözcüsü, kendilerine bağlı ucuz hizmet veren Germanwings’in çalışanlarının işbaşı yapmamasının, kaza yapan uçağın daha bir gün önce Düsseldorf Havaalanı’nda arızalanması ve tamir edilmesiyle ilgili olup olmadığı konusunda bilgileri olmadığını açıkladı.

Sözcü, uçakta bir gün önce tesbit edilen arızanın kazaya neden olmasının mümkün olmadığını ve zaten tamir edildiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X