Arap çocuklara Türk mutfağı tanıtıldı

Arap ülkelerinden gelen yetim ve öksüz çocuklar, Antalya’da Manavgat Mutfak Sanatları Akademisini ziyaret ederek Türk yemeklerinin yapımını uygulamalı olarak öğrendi.

Arap çocuklara Türk mutfağı tanıtıldı

Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Suudi Arabistan’da yetiştirme yurtlarında kalan 115 çocuk, Antalya Sağlık Turizmi Eğitim Geriatri Rehabilitasyon Engelli ve Sosyal Hizmetler Vakfının davetlisi olarak kente geldi.

Yetim ve öksüz çocuklar, Antalya Aşçılar ve Pastacılar Derneğince (APADER) kurulan Manavgat Mutfak Sanatları Akademisini ziyaret etti.

Akademide, konuk çocuklara Türk yemekleri hakkında bilgi verildi. Bazı yemek ve tatlıların yapımını uygulamalı öğrenen çocuklar, ustaların gözetiminde hazırladıkları yiyecekleri arkadaşlarına da ikram etti.

APADER Başkanı Mehmet Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce açtıkları akademide aşçılık konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Misafir çocuklara Türk yemeklerini tanıtmak istediklerini belirten Özen, çocukları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X