Arap turistler Türkiye’ye akın etti

Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısının 3 milyona ulaştığını dile getiren ATÖ Başkanı Al Fuhaid, bu rakamın yaz sezonunda artabileceğini kaydetti.

Arap turistler Türkiye’ye akın etti

Türkiye ile Arap ülkeleri arasında son yıllarda artan işbirliği, hem turist sayısı hem de yatırımlar açısından olumlu sonuçlar ortaya koyuyor.

Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, yaptığı açıklamada, Arap ülkeleri ve Türkiye arasında turizm alanında iş birliğinin başladığını söyledi.

İş birliği kapsamında aktiviteler ve programlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Al Fuhaid, ”Amacımız Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki turizm potansiyelini yüksek bir seviyeye getirmektir. Arap ülkelerinin Türk turistler için, Türkiye’nin de Arap turistler için turizmde hedef olmasını istiyoruz. Turizmdeki iş birliği Türkiye ile uzun süredir çalışmamızın sonucu ortaya çıkmıştır. Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısı 2016’dan itibaren 3 milyona ulaştı” dedi. Turistlerin deniz turizminin yanı sıra tarihi şehirleri de tercih ettiğini belirten Al Fuhaid, yaz sezonunda Türkiye’ye gelecek Arap turist sayısının artabileceğini vurguladı.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Al Fuhaid, Türk şirketlerinin Arap ülkelerinde de büyük yatırımlar yaptığını dile getirdi. Arap ülkelerine giden Türk turistler de olduğuna dikkat çeken Al Fuhaid, ”Arap ülkelerinde Türk turistleri görmekten mutluluk ve gurur duyarız. Daha fazla yatırımcı görmekten de mutlu oluruz. Onlara bütün kolaylıkları sağlayacağız. En önemlisi de yatırım garantisi ve tabii ki İslam Bankası’yla yardımlaşarak iş birliği yapmaktır. Amacımız Türkiye ile turizm ve yatırım iş birliğini tam anlamıyla sağlamak” diye konuştu.

ADIMLAR DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ilişkiyi güçlendirme adına gösterdikleri tüm desteklerinden dolayı teşekkür eden Al Fuhaid, Arap ve Türk turizmini geliştirme adına atılan adımların devam edeceğini kaydetti. Turizm işbirliği kapsamında ATÖ heyetiyle Edirne’de de incelemelerde bulunduklarını ve turizm işbirliği adımı attıklarını ifade eden Al Fuhaid, kentin köklü tarihi ve kültürel yapısının Arap turistlerin ilgisini çekeceğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X