Arap turistlerin teleferik keyfi

Bursa ile Uludağ arasında 50 yıl kırmızı beyaz renkli kabinlerle hizmet vererek kentin simgelerinden biri haline gelen ve geçen sene yenilenerek faaliyetine devam eden teleferik, en çok ilgiyi Arap turistlerden görüyor.

Arap turistlerin teleferik keyfi

Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Teleferik AŞ’nin Genel Müdürü İlker Cumbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, modern imkanlara sahip teleferiğin Teferrüç-Sarıalan hattının yoğun çalışmalar sonucu geçen yıl 7 Haziran’da hizmete alındığını hatırlattı. 30 Aralık’ta da ikinci etap Sarıalan-Oteller Bölgesi hattının devreye konulduğunu belirten Cumbul, “Yeni dönemde ilk bir yılda 890 bin yolcu taşıdık. Bu yolcuların aşağı yukarı yüzde 55’i yabancıydı” dedi.

 

Cumbul, aralık-mart döneminde yerli, senenin diğer 8 ayında ise yabancı turistlere ağırlıklı olmak üzere hizmet verdiklerini anlattı.

 

Yabancı turistlerin tamamına yakınının Araplardan, bunların da büyük çoğunluğunun Körfez ülkelerinden oluştuğu bilgisini veren Cumbul, şöyle dedi:

 

“Aralık ayında yüzde 70, ocak, şubat, martta yüzde 60-65 yani kışın yüzde 65 yerli yolcumuz var. Diğer 8 ayda ise yine yaklaşık yüzde 65 yabancı misafirlerimize hizmet verdik. En yoğun yabancı yolcumuz ağustos ayındaydı. Ekim, kasım ve nisan, mayıs gibi geçiş aylarında da yine yabancılar ağırlıkta oluyor çünkü sürekli gelen turlar ile günübirlik turlar var. Özellikle Körfez ülkelerinden Bursa’ya gelen Arap turistlerin Ulu Cami’nin ardından ikinci uğrak noktası teleferik oluyor.”

 

Cumbul, geçen kış sezonunda bazı terminallerin yetiştirilememesinden kaynaklanan sorunları aşmak üzere olduklarını belirtti.

 

O dönem bekleme sırasında yolcuların biraz güçlük çektiğini dile getiren Cumbul, “Hem Sarıalan’da hem de Oteller Bölgesi’nde insanların teleferiği beklerken ya da çocukları dışarıda oynarken rahatlıkla zaman geçirebilecekleri kafeler, bekleme alanları gibi ihtiyaçlarını giderebilecekleri sosyal tesislerin hepsi bu kış sezonuna yetişecek” ifadelerini kullandı.

 

Yeni hatla birlikte kayağıyla teleferiğe binen pistte inebilecek

 

İlker Cumbul, Oteller Bölgesi’ndeki pistlere teleferikle direkt ulaşım için çalışmaların sürdüğüne değindi.

 

Yeni hat için Uludağ’ın imar planıyla ilgili yasal sürecin tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Cumbul, şöyle konuştu:

 

“İnsanların kayaklarıyla teleferiğe binip Uludağ’a çıkacakları, pistlerde kaydıktan sonra kent merkezine dönebilecekleri bir aşamayı da hayata geçirmek istiyoruz. Onunla ilgili ön izinler var fakat imar planı henüz onaylanmadığı için inşaata başlayamıyoruz. Uludağ’a çıkan teleferiğimiz 9 kilometre uzunlukta. Yapacağımız bu aşamada mesafeler 1-2 kilometre civarında olacağı için hattı yaklaşık iki ayda yapabileceğiz. Onlarda bir inşaat da yok, sadece direkler ve halatlar kullanılacak. O konuda ekibimiz son 5 yılda 40’a yakın tesis yaptığı için deneyimliyiz. Muhtemelen gelecek yıl mart ayında yapıma başlarız ve bir dahaki sezona her şeyiyle tesisimiz hazır olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X