Arapsaçına dönen Gölpark sorununa çözüm bulundu

Orhangazi Belediyesi’nin eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda, ilçede yıllardır yılan hikayesine dönen ve bir türlü çözüm bulunamayan Gölpark konusu, nihayet sonuçlandırıldı.

Arapsaçına dönen Gölpark sorununa çözüm bulundu

NEVZAT OKUMUŞ

 

Orhangazi Belediyesi, arsası Belediyeye ait olan ve 2010 yılında, yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen, 25 yıl süreli intifa hakkının özel bir işletmeye ait olduğu Gölpark için geçerli bir karar aldı.  Hukuk komisyonu Gölpark’ın takas yada satın alma yoluyla Orhangazi Belediyesi’ne kazandırılmasının uygun olduğuna karar verirken, Belediye Meclisi de komisyon kararını onadı. 

Gölpark AVM’nin işletme süresi 2010 yılında dönemin belediye başkanı Yusuf Korkusuz zamanında başlamıştı. 2036 yılına kadar işletme hakkının yüklenici firmaya ait olduğu Gölpark uzun süredir kullanılmıyor ve bakımsızlığı ile gündeme geliyordu. Bir süre önce yeniden tadilata alınan binada sadece bir sinema salonu hizmet veriyordu. Belediye Meclisi kararı sonrasında, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gölpark’ın satınalma veya takas yöntemi ile Belediye’ye kazandırma seçeneklerini masaya yatırıp firma ile görüşme yapması bekleniyor.

 

 

Meclis’in Eylül ayı ikinci birleşiminde ayrıca komisyonlardan gelen 13 konu görüşülerek karara bağlandı. Birimler arası ödenek aktarılması, mahalle statüsüne geçen eski köylerde su aboneliklerinin BUSKİ yönetim kurulu kararına uygun olarak yapılması ve imar değişiklikleri de görüşülerek komisyonlarda alınan kararlar doğrultusunda onandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X