Araziler suya kavuştu

Yenişehir’de Yeraltı Sulama Projesi (YAS) kapsamındaki arazilere önceki günden itibaren su verilmeye başlandı. Bölge çiftçisi arazilerini sulamaya başladı.

Araziler suya kavuştu

GÜRHAN ADANA

Ziraat Odası ve İlçe Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, yeraltından suları çekecek toplam 53 adet trafonun pompa sistemlerine montajının tamamlanarak çalıştırıldığını ve çiftçilerin arazilerini sulamaya başladığını bildirdi. Aktaş, Yeraltı Sulama Projesi’yle Çayırlı, Ayaz, Söylemiş, Karasıl, Yolören, Çeltikçi, Çayır ve Subaşı mahallelerindeki arazilerin suya kavuşacağını söyledi.

TARIMSAL SULAMA SAYACI

55 bin dönüm alana sulama suyu götürecek projeden yararlanacak çiftçilerin Sulama Birliği’ne başvuruda bulunup üye kayıt işlemlerini yaptırması gerektiğini belirten Aktaş, 2 bine yakın çiftçiden 250 kadarının bu işlemlerini yaptırdığını söyledi. 

Aktaş, “Sulama Birliği’ne üye olan çiftçi, sahip olduğu arazilerinin dönüm başına 17,5 TL aidat ödüyor. Çiftçinin arazisinin bulunduğu bölgedeki vanaya ‘Ön ödemeli tarımsal sulama sayacı’ takılıyor. Çiftçi, tonu 25 kuruştan dilediği kadar su satın alıyor. Bu kartla, sayaçta işlem yaparak suyun kendi hattına akışını sağlıyor. Karttaki kullanım limiti bittiğinde sulama suyu da sistem tarafından otomatik olarak kesiliyor” dedi.

Aktaş, “Sulama suyunun tarlalara ulaştırılması ve hatların bakımı işini Sulama Birliği organize ediyor. Sulama Birliği’ne üye olmayanlar bu projeden yararlanamayacaklar. İlerleyen günlerde çiftçiler mevcut sulama sistemleri kullanamayacaklar” diye konuştu.

KAMERA SİSTEMİ

Ziraat Odası ve İlçe Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, Sulama Birliği tarafından trafoların bulunduğu noktalara güvenlik amacıyla kamera sistemlerinin de montajının bitirildiğini kaydetti. Aktaş, “Zaman zaman trafoların içinde bulunan yağlar ve sisteme ait kablolar çalınabiliyor. Bu gibi kötü niyetli girişimleri önlemek amacıyla kamera sistemleri kurduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X