‘Arda’nın imajı oldukça üzücüydü’

Avrupa basını A Milli Takımımızın performansını beğenmezken, Türk taraftarların Arda Turan’a yönelik tepkilerine geniş yer verdi.

‘Arda’nın imajı oldukça üzücüydü’

A Milli Takımımızın EURO 2016 D Grubu ikinci maçında İspanya’ya 3-0 mağlup olması Avrupa basınında geniş yankı buldu. İspanyol gazetelerinden Marca gazetesi “Şampiyonlar böyle oynar”, AS “Oley oley oley. İspanya, son 16 turuna büyük kapıdan girdi”, El Mundo Deportivo “Şampiyon darbesi”, El Mundo “İspanya uçuşa kalktı” başlıklarıyla haberleri okuyucularına aktardı.

BİR FIRSAT DAHA VAR

Maçın ikinci yarısında Arda Turan’ın Türk taraftarlar tarafından ıslıklanması ve İspanyol taraftarlardan destek almasına İspanyol gazeteleri geniş yer ayırdı. Marca: “Arda Turan, takımı gibi tanınmaz haldeydi. Arda’nın imajı oldukça üzücüydü”, El Mundo Deportivo: “Gerçekten anlaşılmaz bir şey. Türk taraftarı yine Arda’yı hedef gösterdi ama bu kez haksız bir şekilde. Arda, Hırvatistan maçındaki gibi değildi, bu kez sorun takımdı. Hiçbiri iyi oynamadı.” Haberlerde, şu ana kadar iyi futbol oynayamayan Türkiye’nin, gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti’ni yenerek kalitesini gösterme fırsatına sahip olduğu da vurgulandı.

DERS VERDİLER

Almanya basınında ise Kicker dergisi, “İspanya, Türkiye’ye ders verdi” başlığıyla duyurduğu haberde, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in maçta sinirli bir şekilde su şişesini yere fırlattığına değinilerek, sonunda tecrübeli teknik adamın da İspanya’nın üstün bir maç oynadığını kabul ettiği belirtildi.

İSPANYOLLAR ALKIŞLADI

İtalyan gazetesi La Gazzetta Dello Sport’un, “Büyük İspanya, Türkiye kaybediyor” başlığıyla verdiği maç haberinde, “Son şampiyon, Terim’in ordusunu Morata (2) ve Nolito’nun golleriyle yıktı” denildi. Gazetedeki maçla ilgili yazıda, Arda Turan’ın topa her dokunduğunda Türk taraftarlar tarafından ıslıklandığı ve yalnız bırakıldığı aktarılırken, “Türklerin ‘dışarı, dışarı’ diye bağırmasına karşılık, İspanyollar onu Atletico Madrid formasıyla yaşattığı güzel zamanlar adına desteklemek için alkışlıyorlardı. ArdaTuranizmo için zor zamanlar” değerlendirmesinde bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X