Arı dostu çocuklar

Kestel Anaokulu Öğretmeni Özlem Gündüz, hayata geçirdiği Bee Friendly Kids (Arı Dostu Çocuklar) projesi ile arıların insan yaşamındaki önemini miniklere öğretiyor.

Arı dostu çocuklar

Kuruculuğunu Sema Vatan ve Nilüfer Yılmaz’ın yaptığı proje ile arı dostu bilinçli bir nesil yetiştirmeyi hedefleniyor. 10’u Türkiye’den, 2’si Romanya ve biri de Ürdün’den olmak üzere 13 öğretmenin yer aldığı proje mayısa kadar sürecek.

Arıların son yıllarda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Kestel Anaokulu Öğretmeni Özlem Gündüz, “İnsanların neden olduğu olumsuz etkiler, çevre kirliliği ve iklim değişiklikleri birçok canlı gibi arı neslini de tehdit ediyor. Projemizle öğrenci ve aileleri biyoçeşitliliğe saygı ve yoğun tarım, tarım ilaçları ve insan faaliyetleri nedeniyle varlığını tehdit eden arı gibi tozlayıcıların ve özellikle iklim değişikliğinin önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Çalışmalarımızla, arıların ekosistemdeki önemi ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda farkındalık yaratmaya çalışacağız. Öğrencileri, ailelerini ve toplumu daha çevreci kılmak ve doğaya faydalı somut adımlar atarak, çevre dengesi için arıların değerini anlamayı ve arı yaşamının korunması konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Projeyle ayrıca; öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini çevre dostu davranış ve bilinçlendirmeye teşvik ederek, arıların ekosistemdeki önemini anlamayı, biyoçeşitliliği korumayı hedefliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X