Arı üreticilerine kovan desteği

İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından, 27 arı yetiştiricisine kişi başı 10’ar adet olmak üzere, toplamda 270 adet arı kovanı dağıtıldı.

Arı üreticilerine kovan desteği

SADULLAH ORGAN

Cerrah Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş belediye olarak kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla son dönemde tarımla ilgili pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Başkan Aktaş, ‘Bugün arı yetiştirici esnafımıza arı kovanlarını dağıtmak üzere birlikteyiz. Tarımın içinde önemli yere sahip olan arıcılığın geliştirilmesi ve teşviki de kırsal kalkınma projelerimiz arasında yer alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın belirlediği 27 arkadaşımıza hijyen ve kullanımı rahat olan arı kovanı dağıtıyoruz. Bu çalışmadaki temel hedef; İnegöl genelindeki arı yetiştiriciliğinin ve organik bal üretiminin teşvik edilerek bal rekoltesinin arttırılmasıdır.’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X