Arıcılara büyük destek sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin daha çok kazanması amacıyla yaptığı destekleme çalışmaları kapsamında 400 üreticiye 4 bin kovan dağıtımının ilk etabı olan bin kovanı üreticilere teslim etti.

Arıcılara büyük destek sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destekte hız kesmiyor. Bursa’da arıcılığın da gelişmesi ve üreticilerin daha çok kazanması amacıyla daha önce de arı kovanı ve kovan altlığı dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, 400 arı üreticisine toplam 4 bin kovan dağıtımı kapsamında ilk etapta Gemlik, Gürsu, Kestel, Mudanya, Nilüfer, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırımlı arı üreticilerine bin adet kovan dağıttı. Büyükşehir Belediyesi’nin Arabayatağı yerleşkesindeki dağıtım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda olduğu gibi bal üretiminde de kaliteyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

HEDEF KALİTELİ ÜRETİM

Bursa’nın sahip olduğu tarım potansiyelinin de en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla gerek tarımsal gerekse hayvan üretimi desteklemeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. ile artık tarımsal üretimin olduğu her yerde Büyükşehir Belediyesi var. Nerede, nasıl üretim yapılıyor, hangi alanlarda destekleme gerekli tüm bu konular üzerinde çalışıyoruz. Bugün de arı yetiştiricilerimize 1000 adet kovan dağıtıyoruz. Toplamda 400 üreticimize 4 bin adet kovan dağıtacağız. Dağıtım işlemi öyle aylar sürmeyecek, 45 gün içinde hepsini dağıtmış olacağız. Arıcılık tarım içinde önemli sektörlerden biri. Tek hedefimiz daha kaliteli üretimin yapılması ve üretilen balın yurt içi ve yurt dışı pazarlarda değerlendirilmesi. Bu nedenle kovan desteğinin yanında ürünün değerlendirilmesi ve pazarlanması noktasındaki çalışmalarımızı da tamamlamak üzereyiz. Bir tek amacımız var oda çiftçimizin daha çok kazanması ve refah seviyesinin yükselmesi. Bu amaç doğrultusundaki çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin de, Başkan Altepe sayesinde Bursa’da arıcılığın güçlendiğini belirterek, destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X