Arınç: ‘Başbakan’a yalvarıyorum’

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Best FM’e konuk oldu. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Arınç, OHAL inceleme komisyonunun hayata geçmesi için ‘Başbakan’a yalvarıyorum’ ifadesini kullandı.

Arınç: ‘Başbakan’a yalvarıyorum’

Bülent Arınç, yeni parti kurmayacaklarını, kendisini hala iyi bir AK Parti’li olduğunu söyledi. FETÖ/PDY’nin avukat yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda ortağı Manisa Barosu’na kayıtlı avukatlardan B.Y.’nin gözaltına alınmasına da değinen Arınç, şöyle konuştu:

‘Fevkalede çalışkan, saygılı, bilgili Manisa Barosu’nun güzide avukatlarından biridir. Manisa’da ne hikmetse bir çok FETÖ suçlamasıyla bir çok kişi gözaltına alındı. Bunların arasında çok iyi tüccar, çok iyi eğitimci, çok iyi avukatlar da var. Bunlar sempati düzeyinden ötesine gitmemişler. Bunları hazmetmem mümkün değil. Bunlar devlete darbe girişimi yapan kişilerle işbirliği yapmış değiller. HSYK’dan bir ricam var; 18 ay oldu. Ne olur buradaki savcılara şunu sorun… Bu adamlarla ilgili neden bir dava açmıyorsunuz, tutukluluk durumlarını inceleyip de neden tahliye etmiyorsunuz? Suçlarını yüzüne okumuyorsunuz?

ZULME VARAN OLAYLAR

Manisa’da haksızlık ve zulme varan olaylar var. Sadece Manisa’da değil her yerde var. Bu zulüm olaylarını gözden geçirmekte fayda var. FETÖ ile mücadele hukuk içinde yapılmalı. Kurduğumuz partinin içinde ‘adalet’ kelimesi var. Sayın Cumhurbaşkanı zulmü sevmez, başbakanımız zulmün yanında olmamıştır. 3 ay oldu OHAL inceleme komisyonunun kurulacağının duyurulması. Ancak hala faaliyete geçmedi. Rica ediyorum hükümetten. Bunun bir an önce hayata geçmesinde fayda var. Başbakan Binali Yıldırım’a bu açıdan yalvarıyorum.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X