Arınç: Çok ayıp olur

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevinden istifa ederek yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na döneceği ve erken seçim yapılacağı iddialarıyla ilgili net konuştu.

Arınç: Çok ayıp olur

Katıldığı televizyon programında bu yöndeki soruları yanıtlayan Arınç, “Böyle bir şeyin konuşulması bile çok ayıp olur, çok yanlış olur. AK Parti’nin başında bir genel başkan var, başbakanımız var. Ahmet Davutoğlu çok başarılı bir performans gösterdi. ‘Ahmet Hoca’ profili, 7Erbakan Hoca’dan sonra halkın benimsediği bir isim haline geldi. Davutoğlu’nun genel başkanlığının, başbakanlığının mutlaka devam edeceğini düşünüyorum. Herhangi bir başka ihtimali de ihtimaller dışına koyuyorum. Ne Cumhurbaşkanı’nın böyle bir niyeti vardır, ne de partinin böyle bir ihtiyacı vardır.”

BALKON KONUŞMASINDA YÜZÜ NEDEN ASIKTI?

Bülent Arınç, seçim akşamı Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti Genel Merkezi’nde halka yaptığı balkon konuşması sırasında, yüzündeki “sinirli” ifadeyle ilgili soruyu da yanıtladı. Arınç, şunları kaydetti:

“Ben içimdekini dışarıya yansıtıyorum. Aslında balkona çıkarken de birileri beni ikaz etti, ‘Ağabey yüzünüz biraz gülsün’ dedi. Çabalamama rağmen eğer böyle bir görüntü vermişsem içimin dışına yansımasıdır, aksetmesidir. Üzgün olduğumu ifade ettim. Böyle bir sonucun alınacağını şahsen beklemiyordum.”

‘HAÇLI İTTİFAKI’ ELEŞTİRİSİ

Muhalif partilere yöneltilen ‘haçlı ittifakı’ gibi ifadelerin ise çok yanlış olduğunu vurgulayan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne demek haçlı ittifakı, bilmem nesi… Bunlar olmaz. Bu siyasi partiler düşmanımız değil, rakibimizdir. Düşmanlık yaparak oy toplamak mümkün değil. Bir düşman psikolojisiyle belli bir kampa itmenin, onu küçültücü ifadelerde bulunmanın, onları aşağılamanın o seçmen tabakasında karşılığı olmaz. Eğer HDP barajı aşmasaydı, CHP yüzde 30’un, MHP yüzde 20′ üzerinde oy alsaydı, buna rağmen AK Parti 311 vekille iktidar olurdu. Parlatıldı, cilalandı, ön plana çıkarıldı. Olanda hayır vardır. Milletin takdiri böyle olmuştur.’

BAŞKANLIK RAFA KALKTI

Bülent Arınç, “Başkanlık modeli rafa kalkmış mıdır?” sorusuna ise, “Çıkan sonuçlar bize anayasayı tek başımıza yapacak gücü vermedi. Diğer partilerin de böyle bir niyeti yok. Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz” yanıtını verdi.

Gökçek’e: Arsaları verince Tayyip Bey’den zılgıtı yedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Melih Gökçek’le yaşadığı polemiğe de değinen Bülent Arınç, “Cemaatle Gökçek’in arası iyi. Arsaları verdi verdi verdi, Tayyip Bey’ten zılgıtı yiyince onları iptal etmeye kalktı. Bir yerlere yaranmak için beni kullanan birini siyaseten yok etmeyi düşünmüştüm. Ama gerek de kalmadı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X