Arınç: ‘Parti kursalar ne olur’ demelerini tavsiye etmiyorum

AK Parti’deki “3 dönem” kuralının dışında kaldığı halde 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olmayan Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gece saat 12.00’den sabah 04.00’e kadar konuştuktan sonra Başbakan Davutoğlu’nun da kendisine hak verdiğini,

Arınç: ‘Parti kursalar ne olur’ demelerini tavsiye etmiyorum

CNN Türk’te katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Bülent Arınç’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

BİRİLERİNE OLAN SEVGİMİ KAYBETMİŞ OLABİLİRİM

“Heyecanımı kaybettiğimi de söyleyebilirim. Birilerine olan sevgimi de biraz kaybetmiş olabilirim. Siyasette insanı her gün motive eden şey biraz da heyecanıdır. İnsanlar sevgiyle ayakta durabiliyorlar. Ama burada bir azalma eksilme de olmuşsa kabahatin kimde olduğu önemli değil, beraber siyaset yapayacağınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmeye başlamışsa, ara vermenin tam zamanı demiş olabiliriz. Bir hayalimiz hedefimiz vardı, bu hedefe varmak için 4 partim kapatıldı benim. Biz o zamanlar da önümüze baktık. Hep yasaksız, yolsuzluk ve yoksulluk olmayan hayalimizi bağlamıştık. Bunların çoğuna kavuştuk.”

YOL ARKADAŞINI ÇOK İYİ SEÇMELİ

Sitemli konuştuğu gözlenen Bülent Arınç, şöyle devam etti: “İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmeli. Ama yola çıktıklarını, yolda bulduklarında değişirsen işler yürümez, en azından işler yürümez. Herşeyi birlikte göğüslediniz, her zorluğa birlikte göğüs gerdiniz. Ama sonradan bir herhangi bir rüzgar sebebiyle siz bir tarafta, arkadaşlarınız başka arkadaşlar buldular, onlarla birlikte yola devam ettiler. Elbette hayat dinamiktir. yenilenir kendi içerisinde. Ama bu yol arkadaşlığı anlayıştan dışarıya çıktıysa, size düşen şey bir kenarda kalmaktır. Onları üzmemek adına.”

AMBARGOLUYUM; TRT DE DAHİL

Neden AK Parti’yle ilgili yorumlarını televizyon kanalları aracılığıyla kamuoyu üzerinden yaptığı sorularına ve eleştirilerine yanıt veren Arınç, şöyle konuştu: “Bugüne kadar söylemediğim bir şey var. Hiç üzerinde yoruma lütfen gitmeden, gerekirse seçimden sonra kullanabileceğimiz bir argüman. Birileri bana diyor ki sen bazı şeyleri neden televizyonda söylüyorsun? Ama birileriyle benim iletişim kanalım yok. O iletişim kanalı sadece televizyon ve gazeteler. İyi olsun ama neden sen oradasın buradasın diyenler olabilir. Benim kendilerine dost bildikleri kanallara ambargom vardır. Davet özellikle edilmiyoruz. Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere. İki yıldan bu yalan, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kanallara çıkmayacak düşüncesiyle… Bu kadarla lütfen kalsın. Benim çıkabilecek kanallarım bellidir. Onlara da çıkıyorum zaten.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X