Arızalanan otomobilde bomba bulundu

Sakarya Erenler İlçesinde bir otomobilde düzenekle kurulmuş boru tipi patlayıcı ele geçirilerek, imha edildi. Şoför ve çekici gözaltına alındı, polis konuyu araştırıyor.

Arızalanan otomobilde bomba bulundu

Edinilen bilgilere göre, olay, saat 14.30 sıralarında özel bir firmaya ait otomobille Sakarya’ya gelen bir kişi, otomobilin arıza yapması sebebiyle olay yerine çekici çağırdı. Otomobili çekeceği sırada bombayı fark eden çekici, durumu polis ekiplerine haber vermesiyle durum ortaya çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Erenler ilçesi duble yolda geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba İmha Uzmanlarının inceleme yaptığı arabanın sağ çamurluk içine boru tipi patlayıcı düzeneği kurulduğu anlaşıldı.

Patlayıcı olduğunu bilmeden 50 kilometre yolculuk yapan çekici İsmail, yaşananları anlattı. Bomba olduğunu öğrendikten sonra şok olduğunu ifade eden çekici İsmail, “Biz şok olduk, ölebilirdik. Yolda gelirken patlasaydı ne olacaktı? Paramparça olurduk hepimiz. Ben bu aracı yetkili servise götürüyordum, o kadar insan var orada belki orada patlayacaktı. Belki de faciayı önledik biz. Televizyonlarda görüyoruz ya canlı bomba buna derler herhalde, resmen arkamızda bomba taşımışız” dedi.

Bombayı imha eden ekipler, daha sonra otomobili geniş çaplı incelemek üzere sanayiye götürdü. Şoför ve çekici ise polis ekipleri tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

​Polis konuyu araştırıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X