Arızaların yüzde 37’sine SCADA’lı çözüm

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, kesinti sürelerini en aza indirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, geliştirilen SCADA sistemiyle hatlarda oluşan arızaların yüzde 37’sinin uzaktan çözüldüğünü belirtti.

Arızaların yüzde 37’sine SCADA’lı çözüm

Danacı, SCADA Projesi’nin birinci fazıyla Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da kritik noktalarda yer alan 290 dağıtım merkezinin devreye alındığını söyledi.

‘SCADA Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında 2019 yılı itibarıyla devreye alınan istasyon sayısının 413’e ulaştığını kaydeden Danacı, ‘’Bir önceki yıla göre, 2019’da kesinti sayısı yüzde 24, kesinti süresi yüzde 41 düştü. Şebekede oluşan arıza sayısı da yüzde 24 geriledi ve her 3 arızadan biri çözüme ulaştı. UEDAŞ’ın çağrı merkezine gelen çağrı sayısı da yüzde 16 azaldı” dedi.

40 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Bu sistemle hatlarda oluşan arızaların yüzde 37’sinin uzaktan çözüldüğünü dile getiren Danacı, şebekenin yüzde 48’inin SCADA’ya alındığını ve dağıtılan enerjinin tamamının uzaktan kontrol edilebilir hale geldiğini vurguladı. Danacı, ‘’Tüm ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetlerini 24 saat kesintisiz izlemeye ve arızalara uzaktan müdahaleye olanak sağlayan sisteme 40 milyon lira yatırım yapılması planlanıyor. Böylece sistemde, 500 istasyona ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X