Armut bereketi

Kestel bölgesinde bu yıl yağışların uzun sürmesi nedeniyle Santa Maria armudu hasadında rekolte ve kalite bereketi yaşanıyor.

Armut bereketi

OSMAN GÜNEŞ 

Kestel’e bağlı Serme ve Barakfakih ovasında bu yıl yağğmur yağışının uzun süreli olması ve dolu yağmaması nedeniyle armutta hem kalite hem de bereket yaşanıyor.

Hasada temmuz başında başlanan ve ağustos ayının ortalarına kadar  sürecek olan hasatta, Santa Maria armudu dalında 1.40 liradan, depoda ise 2,25 liradan alıcı buluyor.  

Serme Mahallese Muhtarı Ramazan Kaya, bu yıl armut üreticilerinin yüzünü güldürdüğünü, ürünün hem dalında hem de depoda iyi bir fiyata satıldığını ifade etti. Muhtar Kaya, ‘Dolu yağışından bölgemizin etkilenmemesi bizim bölge için iyi oldu. Fakat diğer bölgelerde yaşanan zararlar bizleri üzdü. Fiyatların iki katına çıkmasında armutta yaşanan dolu zararının da etkisi oldu. Ürünler o kadar kaliteli ki ihracat patlaması da yaşanabilir. Son on yılın en yüksek fiyatlarında satışımız sürüyor’ dedi.

ARMUT FESTİVALİ YAPACAĞIZ 

Armutta devletten file desteği vermesini beklediklerini ifade eden Muhtar Ramazan Kaya, bu sayede armutta yaşanan afet ve hastalık zararından kurtulacaklarını belirtti.

Muhtar Kaya bundan sonra Serme’de önümüzdeki yıllarda ‘armut festivali’ düzenleyeceklerini ve bölgede yetiştirilen armudun tanıtımını daha iyi yapacaklarını söyledi.  Kaya ayrıca özellikle Kestel Ziraat Odası’ndan da destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte ayandan bölgede yetişen ‘Deveci’ armudunda da aynı rekolte ve kalitenin beklendiği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X