Armut bereketi

Kestel ve Gürsu ovasında bu yıl Santa Maria armudunun hasadının sonuna yaklaşılırken armutta rekolte ve kalite bereketi yaşanıyor.

Armut bereketi

OSMAN GÜNEŞ/NEVZAT OKUMUŞ

Geçen yıla oranla rekolte ve kalitenin iki kat daha artması ile hasadına temmuz başında başlanan armut dalında; 1 lira 80 kuruş ve 2 lira fiyat aralığında fiyatlandığı belirtildi. Ürünün hel hem dalında hem de depoda iyi fiyata satıldığını ifade eden Serme Mahellesi Muhtarı Ramazan Kaya, ‘Ürünler o kadar kaliteli ki ihracat patlaması da yaşanabilir. Son on yılın en yüksek fiyatlarında satışımız sürüyor’diye konuştu.

ORHANGÜZİLİ ÜRETİCİ

Gürsu ovasındaki kadar olmasa da, Santa Maria türü ile başlayan Orhangazi’deki armut hasadı, rekolte açısından üreticilerini sevindirdi. 

Ağaç sayısı oldukça az ve ilçeyöresinde yeni yeni üretimine geçilen, sonbahar aylarından tezgahlarda görülen Deveci Armudu tipine göre, yılın on ayı piyasada bulunabilen, Santa Maria türü armut toptan dalından kilosu 1, ila 1,5 lira arasında alıcı bulurken, Pazar tezgahlarında ise 2,5 ile 3,5 lira arasında alıcı buluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X