Aroma’da mutlu son

Toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle 17 Ağustos’tan bu yana grevde olan Aroma işçileri, anlaşma sağlanması sonucu 5 Eylül’de yeniden işbaşı yaptı.

Aroma’da mutlu son

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, ”Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi AŞ ile TEK Gıda-İş Sendikası arasında 24’üncü dönem toplu iş görüşmeleri 9 Mart 2017’de başlamıştır. Yapılan ilk görüşmelerde karşılıklı anlaşma sağlanamamış, sendika grev kararı alarak 17 Ağustos 2017 tarihinde iş durdurmuştur. Bu süreçte yapılan görüşmeler önceki gün tamamlanmış olup, aylık ücretlerde ortalama yüzde 19,40 oranında artış taraflarca kabul edilmiş ve anlaşmaya varılmıştır. Grev 5 Eylül 2017 tarihi itibarı ile sona ermiş ve fabrikamızda üretim yeniden başlamıştır” denildi. 

Aroma’nın çalışanları, çiftçileri, tedarikçileri ve bayileri ile kurduğu güçlü bağlarla yarım asra yakın süredir ülke ekonomisine değer kattığının altı çizilen açıklama şu ifadelerle son buldu:

”Kurulduğumuzdan beri çalışanlarımızın haklarına ve iş barışına önem vermekteyiz. Bu sürecin her iki taraf için hayırlı olmasını diler, anlaşmaya varmış olmaktan mutluluk duyduğumuzu bildirmek isteriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X