Artık daha bağımsızlar

Yaşamlarını çoğunlukla evden çıkmadan ve sosyal yaşam alanlarından mahrum geçiren engelliler için Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, görme engelliler için hayatı kolaylaştırıcı bir çalışmaya daha imza

Artık daha bağımsızlar

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde  devam eden bağımsız hareket, bilgisayar kullanımı, Braille alfabe ve okul öncesi sosyal çalışmaların yanı sıra kişisel idare ve öz bakım atölyesi çalışmaları da başladı.  Kişisel idare ve öz bakım çalışmalarıyla görme engelli bireylere  günlük kişisel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik teknikler öğretilirken , sosyal yaşantılarını geliştirmeye ve bağımsızlaştırmaya destek olacak çalışmalar da  yürütülüyor. 

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde  görme engellilere, kişisel bakım, saç ve tırnak temizliği, traş olma, elbise bakımı, günlük İhtiyaçlar, para tanıma ve sayma, alışveriş alıştırmaları, telefon kullanma, zaman saat tanıma, kişisel ve ev eşyalarını sese, kokuya, etikete, yere ve boyuta göre belirleme, çamaşır yıkama, ütüleme, giysi onarımı, temizlik, bulaşık yıkama, yatak yapma, yemek pişirme ve yeme teknikleri, sandalye ve masaya yaklaşma, sofra düzeni ve yemek servisi, sofra kuralları, duruş ve konuşma tarzları, sosyal etkinliklere katılım, satranç, dama, domino oynama, çevreyi tanıma gibi eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerle engellilerin  günlük hayatta engelsiz bir hayata kavuşmaları hedefleniyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X