Artık kapımıza dayandılar

Vatandaşın altın ve parasına göz diken sahte emniyet görevlileri, sivil polis olduklarını söyleyerek evlerin kapısına kadar gitmeye başladı.

Artık kapımıza dayandılar

OKTAY KAYALAR

Gazeteler, kendilerini polis, savcı yada asker olarak tanıtıp çeşitli yalanlarla vatandaşların parasına göz dikenlerin haberleriyle dolu. Yapılan tüm uyarılara rağmen bu tuzağa düşenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Telefonla aradıkları kişilere emniyet görevlisi olduklarını söyleyerek para tuzağı kuranlar, yeni bir taktik geliştirdi. Dolandırıcılar, daha önce ‘hesabınız terör örgütü tarafından kullanılıyor’ diye korku saldıkları kişilerin karşısına bu kez soygun yalanıyla çıkıyor.

TAKTİK DEĞİŞTİRDİLER

Telefondaki sahte polis, aradığı kişiye ‘Kuyumcu soygunu oldu. Çalınan altın ve paraların sizin evinizde olduğunu tespit ettik. Evinizdeki tüm altın ve paraları bir poşetin içine koyun ve birazdan kapınıza gelecek sivil polise verin. Karşılaştırma sonunda altınlar çalıntı çıkmazsa size geri iade edeceğiz’ diye korku salıyor.

Korku ve paniğe kapılanlar, kapıya kadar gelen kişiyi polis sanarak altınları dolandırıcıya kendi eliyle teslim ediyor. Gerçeği sonradan öğrendiğinde ise artık iş işten geçmiş oluyor.

BİR HAFTADA 29 MAĞDUR

Dolandırıcılar, ‘kuyumcu soygunu’ yalanıyla Bursa’da bir haftada 29 kişinin altın ve parasını aldı. Tuzağa düşenlerin toplam zararının ise 500 bin lira civarında olduğu öğrenildi. Bu arada, son bir hafta içinde 24 kişiyi daha tuzağa düşmekten polis kurtardı. 

Durumdan haberdar olan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kandırılan bu kişilerin dolandırıcılara altın ve para vermelerini engelledi.

POLİS UYARIYOR: BU YALANLARA KANMAYIN

Emniyet yetkilileri, vatandaşların kendilerini telefonla arayarak polis olduklarını söyleyen kişilere inanmamasını istedi. Yetkililer, ‘Bu kişiler kapınıza gelmiş olsa bile itibar etmeyin. Para ve altınları vermek yerine 155 polis imdat hattını arayın’ uyarısında bulunuyor. 

TELSİZ SESİYLE İNANDIRIYORLAR

Deneyimli polisler, kendilerini emniyet görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların en büyük silahının telsiz sesi olduğunu söylüyor. Uzmanlar, ‘Bu kişiler, gelişen teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar. Görüşme sırasında vatandaşa telsiz konuşmalarını dinletip psikolojik baskı kuruyorlar. Şebeke halinde çok profesyonelce çalışıyorlar. Tuzağa düşenlerin yaş ortalaması da genelde 50’nin üzerinde’ şeklinde konuştu.

MAĞDURLAR NE DİYOR?

Telefonla konuşurken telsiz sesleri duyunca o an insanın aklına hiç bir kuşku gelmiyor. Gelse bile ‘yalanmı söylüyoruz sana’ diye bağırıp çağırmalar başlıyor. Hepsinden önemlisi de polis olduklarını söyleyerek kapıya kadar gelmeleri inanmamızı sağlıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X