Artvin’de maden gerginliği

Artvin’da Kafkasör Yaylası’nda bulunan Cerattepe Bölgesi’nde bakır madeni çıkarılması için şirket yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde bölgeye gelişi dün akşamdan bu yana gerginliğe yol açtı.

Artvin’de maden gerginliği

Dün akşamdan itibaren araçlarıyla Cerattepe Yolu Atmaca Mahallesi mevkiindeki yol kesme eylemindeki bekleyiş şürerken, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve çok sayıda Artvinli destek veriyor.

 

Çevik kuvvet polis ekipleri konvoy ile toplanan protestocu grubun arasında barikat kurarak maden şirketinin araçlarına yaklaşmalarına izin vermezken,CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, dün geceden bu yana bölgede bulunduklarını anlattı. Bayraktutan “Diğer illerden yoğun bir polis ve jandarma takviyesi olduğunu görüyoruz. Tek temennim burada kimsenin burnunun kanamamasıdır. Eğer bir tek Artvinli’nin burnu kanarsa; bunun hesabını kimse veremez” dedi.

 

Bayraktutan, Artvinli olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e telefonla ulaşarak Artvin’de güvenlik güçleri ile halkın karşı karşıya geldiğini anlattı. Bayraktutan ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da arayarak, Artvin’deki mevcut durumun Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilmesi ve çözüm bulunmasını rica etti. Zaman zaman elinde megafonla kalabalığa seslenen Bayraktutan, çevrecileri sakinleştirmeye çalıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X