Artvin’de yapılacak madene Bursa’dan ‘hayır’ dediler

Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi’nde 38 hektarlık alanda bakır ve açık ocak altın işleme projesine Bursa’dan da tepki geldi. Artvin’de Madene Hayır Platformu tarafından Artvin Sanat ve Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (AS-DER) binasında düzenlenen

Artvin’de yapılacak madene Bursa’dan ‘hayır’ dediler

CHP Bursa milletvekilleri ile Bursa’da yaşayan Artvinlilerin katıldığı basın açıklamasında konuşan AS-DER Başkanı Yalçın Akbulut, maden ocağının kentin doğasını bitireceğini söyledi. 

Projenin hayata geçirilmesi ile ÇED raporlarına göre 2 milyon ağacın kesileceğini belirten Akbulut, altının siyanürle ayıklanması sonucunda zehirle karışacak suların da doğadaki tüm canlılar ve insanların zehirlenmesine yol açacağını kaydetti. Artvin’in üstünün altından daha değerli olduğunun altını çizen Akbulut, ekolojik dengeyi bozarak değil, koruyarak da para kazanılabileceğini ifade etti.

DOĞA DAHA ÖNEMLİ

TEMA Vakfı’nın verilerine göre Türkiye’nin 50 yıl sonra büyük oranda çöl olacağını belirten Yalçın Akbulut, “Doğa her madenden daha önemlidir” dedi. Artvin valisinin de ocağın işletilmesi için Artvin halkına baskı yaptığını belirten Yalçın Akbulut, “Buradan Artvin valisini halkın iradesine saygı duymaya ve Artvin halkının yanında olmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X