Artvin’e girişlerine izin verilmedi

Artvin Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı tepki eylemleri için aralarında Bursa’nın da olduğu pekçok ilden Artvin’e giden grupların kente girişine izin verilmedi.

Artvin’e girişlerine izin verilmedi

Polis ve jandarma, Hopa-Borçka karayolu Cankurtaran Mevkii’nde yolu ulaşıma kapattı. Bunun üzerine bir grup, polis ve asker barikatını aşarak otobüslerle geçmeye çalıştı. Bu sırada polis ve askerlerle çevreci gruplar arasında arbede çıktı. Polis, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da aralarında bulunduğu kalabalığa biber gazı ve copla müdahale etti. Bu sırada yoğun tipi ve rüzgar nedeniyle maske takmayan çok sayıda polis de biber gazından etkilendi.

Bu arada Artvin Valiliği, kente giriş ve çıkışlara yasak getirdi. Rize ve Erzurum yönünden kente gitmek isteyen kişiler araçlarla yolda kaldı, uzun konvoylar oluştu. Cankurtaran mevkiinde cenaze aracı ile yolda kalan bir grup da, askerlerin izin vermesi sonrasında yollarına devam etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X