Artvinli kadınlardan Cerratepe protestosu

Artvin Cerratepe’de maden çıkarılmak istenmesine Bursa’da yaşayan Arvinli kadınlardan da tepki geldi.

Artvinli kadınlardan Cerratepe protestosu

AYKUT GÜNGÖR

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde toplanan kadınlar, maden çıkarılmasının Artvin’in yok olacağı anlamına geldiğini belirterek,  “Bunu Artvin halkı kabul etmiyor. Orada asla bu madenin çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Oradaki güzelliklerin bizden sonraki insanlığa kalmasını sağlayacağız” dediler.

Etkinliğe destek veren Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de, Bursa’da çok sayıda Arvinli yaşadığını dile getirerek, “Bizim amacımız Artvin dışında yaşayan tüm Artvinlileri maden çıkarılmasına karşı çıkmak için örgütlemek. Bunun ilk çalışmasını Bursa’da yapıyoruz. Ön çalışmalarımızı tamamladık. Bugün kadınların biraraya gelmesinin amacı mücadelemizi başlattığımızı kadınların duyurmasıdır. Bugün meşaleyi kadınlarımız yakacak ve bu meşalenin ardından diğer illerde yaşayan Artvinlileri örgütleyeceğiz. Talanı önleyeceğiz. Artvinliler bunu yapacak güçtedir. Bu ilk adımdır” diye konuştu.

Eyleme katılan kadınlar türküler, horonlar, sloganlar eşliğinde Cerratepe’de maden çıkarılma isteğini hep bir ağızdan protesto etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X