Asansörlere sıkı denetim

Osmangazi Belediyesi, asansör kazalarından kaynaklı muhtemel ölüm ve yaralanmaların önüne geçebilmek için, Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümleri gereğince ilçedeki asansörleri düzenli olarak denetliyor.

Asansörlere sıkı denetim

Özel bir firma ile imzalanan protokol kapsamında Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve firma yetkilileri periyodik olarak ilçe genelindeki asansörleri tek tek inceleyerek, teknik eksikliklerin tespitini yapıyor. 

Yapılan incelemelerde asansörlerin yüzde 61.2’si kırmızı etiket ‘can güvenliği tehlikesi’ bulunan sınıfında yer alırken, yüzde 10.7’si mavi etiket “1 yıl sonraki kontrole kadar eksiklikleri tamamlaması gerekenler’, yüzde 2.9’u sarı etiketli ‘hafif kusurlu’, yüzde 25.2’si ise yeşil etiketli ‘kullanılmasında sakınca yoktur’ sınıfında yer aldı. 

Belediye ekipleri, periyodik bakımları aksatılan asansörlerin bakımlarının yapılması için konut ya da işyeri sahiplerine süre verdi. Kullanılması can güvenliği açısından tehlikeli olan asansörler ise zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X