Asansörlere sıkı denetim

Osmangazi Belediyesi, özel bir firma ile imzaladığı protokol kapsamında 2015 yılı içerisinde bin 370 asansörü denetledi.

Asansörlere sıkı denetim

Konut, işyeri ve hastanelerde yer alan asansörlerde yapılan incelemelerde, 927 asansör kırmızı etiket ‘can güvenliği tehlikesi’ bulunan sınıfında yer alırken, 56 tanesi sarı etiketli ‘hafif kusurlu’, 387’si ise yeşil etiketli ‘kullanılmasında sakınca yoktur’ sınıfında yer aldı. Belediye ekipleri, periyodik bakımları aksatılan asansörlerin bakımlarının yapılması için konut ya da işyeri sahiplerine süre verdi. Kullanılması can güvenliği açısından tehlikeli olan asansörler ise zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

SAKINCALI OLANLARA MÜHÜR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, günlük hayatta sık sık kullanılan asansörlerin güvenliğinden emin olabilmek için ilçedeki kayıtlı asansörlerin tamamını denetlediklerini söyledi. İnsan canının hiçbir değerle ölçülemeyeceğini belirten Başkan Dündar, “Asansörlerin bakımı, arızalanmaması için periyodik onarımı, yanlış kullananların dikkatinin çekilmesi ve halkın bilgilendirilmesi gibi birçok hususta çalışıyoruz. Yapılan denetimler sonucu, periyodik bakımları gecikmiş olanların denetimlerinin yapılması için vatandaşlara süre verilirken, kullanımı sakıncalı olanlar ise zabıta ekiplerimiz tarafından mühürlenerek kullanıma kapatılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X