Asansörlere teknik takip

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, teknik ve idari altyapı sayesinde asansörlerin takip ve kontrolünde teknoloji kullanımına başlandığını kaydetti.

Asansörlere teknik takip

Periyodik kontrolleri yapılan asansörlere öncelikle bir kimlik numarası verildiğini ve denetim kayıtlarının, asansör takip sistemine bu kimlik numarasıyla girildiğini anlatan Işık, ‘Asansör takip sistemi sayesinde, ülkemizdeki asansörlerin tamamının güvenlik durumları Bakanlığımızca anlık olarak online takip edilmektedir. Asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için geçen yıl ve bu yıl yaptığımız düzenlemelerin meyvelerini toplamaya başladık’ dedi. 

Işık, sıkı denetim ve ‘online’ takip sayesinde geçen yıllarda yüzde 65’ler seviyesinde olan kırmızı etiketli güvensiz asansörlerin oranının bu yıl yüzde 50’lere gerilediğine dikkati çekti.

Bakan Işık, ‘2014’te yıllık periyodik kontrolü yapılan asansör sayısı 167 bin iken bu yıl henüz kasım ayı itibarıyla söz konusu sayı 210 bine çıktı.

Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek etkin periyodik kontroller neticesinde bu oranların daha alt seviyelere getirilmesi sağlanacaktır’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X