Aşevinde ‘ilk iftar’ coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki otoparkta oluşturduğu aşevi, Ramazan’ın ilk günüyle birlikte bu yıl da kapılarını vatandaşlara açtı.

Aşevinde ‘ilk iftar’ coşkusu

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal belediyecilik faaliyetlerinden biri olan ve her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen aşevinde yine ilk iftar heyecanı yaşandı.

Aşevinde sıraya girip tabldot yemeğini alan vatandaşlar, iftar saatinin gelmesini büyük bir heyecan içerisinde bekledi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, ilk iftarlarını vatandaşlarla birlikte açtı. Servis masasının arkasına geçip vatandaşlara yemek dağıtan Başkanvekili Karlık, ezanın okunmasının ardından yemeğini de vatandaşlarla birlikte yedi.

Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin kişiye iftar verilmesi planlanan aşevinde ilk iftara katılan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, 11 ayın sultanını vatandaşlarla iç içe yaşamaktan, onlarla birlikte oruç açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın 10 ayrı yerinde evlerine yetişemeyenler için iftar sofraları kurduklarını ve her gün 10 bine yakın kişinin bu sofralarda oruçlarını açmasını sağladıklarını hatırlatan Başkanvekili Karlık, tüm bu hizmetlerin verilmesinde en büyük emeğin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ait olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X