Asgari geçim sınırı ve açlık sınırı belli oldu

Türkiye Kamu-Sen’in araştırmasına göre, Şubat’ta dört kişilik bir ailenin asgari geçim sınırı 5 bin 458 lira olurken açlık sınırı 2 bin 58 lira oldu.

Asgari geçim sınırı ve açlık sınırı belli oldu

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezinin Şubat ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin asgari geçim sınırı 5 bin 458 lira olarak tespit edildi.

TEK KİŞİNİN YOKSULLUK SINIRI 2 BİN 679 LİRA

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) alınan şubat fiyatlarına göre yapılan araştırmada, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 679 lira 96 kuruş olarak hesaplandı.

Dört kişilik ailenin asgari geçim haddi ise 5 bin 458 lira 74 kuruş olarak belirlendi. Buna göre, dört kişilik ailenin asgari geçim haddi, bir önceki aya göre yüzde 0,82 artış gösterdi.

AÇLIK SINIRI 2 BİN 58 LİRA

Çalışan tek kişinin açlık sınırı bir önceki aya göre yüzde 0,64 yükselerek 2 bin 58 lira 75 kuruş oldu. Türkiye’de dört kişilik ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı şubatta 2 bin 104 lira 60 kuruş olarak hesaplandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X