Asgari ücrete ara zam geliyor! Süreç nasıl ilerleyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam yapmak için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını açıklamıştı. Komisyonun çalışmalarını temmuz ayında tamamlaması, asgari ücretlilerin ara zamlı maaşlarını ağustos ayında alması bekleniyor. En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi ve emeklilere “refah payı”nı da içeren kademeli maaş zammı yapılmasıyla ilgili düzenlemeler de temmuz ayında Meclis’in gündemin olacak.

Asgari ücrete ara zam geliyor! Süreç nasıl ilerleyecek?

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını açıkladı.

Komisyonun çalışmalarını temmuz ayında tamamlaması, asgari ücretlilerin ara zamlı maaşlarını ağustos ayında alması bekleniyor.

Ocak ayında net 8 bin 506 liraya yükselen asgari ücretin, 500 dolar seviyesine yükseltilmesiyle yüzde 25 üstünde artışla 11 bin lirayı aşması bekleniyor.

AK PARTİ’NİN SEÇİM VAADİ

AK Parti’nin seçim vaatleri arasında en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi ve temmuz ayında memur ve emekliye maaş zammının yanı sıra refah payı verilmesi de var.

Bu vaatlerin hayata geçirilmesi için Meclis’te önce komisyonlar kurulacak.

Ardından da memur ve emekli maaşları ile ilgili teklifler hazırlanacak. Temmuz ayında bu tekliflerin yasalaşması bekleniyor.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI

Gözler bir yandan da hükümetin yüksek kira artışlarıyla ilgili atacağı adımlarda…

Geçen yıl yasal düzenleme ile kiralara yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Ancak uygulamanın yürürlük tarihi 1 Temmuz itibarıyla sona erecek.

Meclis’in tatile gireceği 15 Temmuz’a kadar bu konuda da yasal bir düzenleme yapması beleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X